Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή στρατιωτική άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων

tags :
Κοινή στρατιωτική άσκηση Σέρβων, Ρώσων και Λευκορώσων καταδρομέων
Από 14 έως 27 Ιουνίου πραγματοποιείται η άσκηση «Σλοβενική αδελφότητα».
Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Σερβία, η Ρωσία και η Λευκορωσία πραγματοποιούν κοινή στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Σλοβενική αδελφότητα».
Η άσκηση, που φέτος διεξάγεται στο έδαφος της Σερβίας, ξεκίνησε στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου.
Σ' αυτήν συμμετέχουν μονάδες των ειδικών δυνάμεων από τις τρεις χώρες που με την υποστήριξη της αεροπορίας εκτελούν επιχειρήσεις επέμβασης και ανακατάληψης στόχων.
Ένα τέτοιο σενάριο εκτελέστηκε σήμερα, ενώπιων επίσημων πολιτικών προσκεκλημένων, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κόβιν, έξω από το Βελιγράδι, όπου Ρώσοι και Σέρβοι καταδρομείς εξουδετέρωσαν ομάδα τρομοκρατών που είχε τον έλεγχο του αεροδρομίου.
«Αυτή η άσκηση δεν είναι απλώς μία στρατιωτική άσκηση, είναι η συνεργασία αδερφικών λαών μεταξύ των οποίων υπάρχει αλληλοκατανόηση, αλληλοσεβασμός και αγάπη.
Η Σερβία έχει φίλους και ποτέ δεν θα επαναληφθεί εκείνη η φοβερή στιγμή στην ιστορία μας, όπως το 1999 (σ.σ. νατοϊκοί βομβαρδισμοί), όταν βρεθήκαμε εντελώς μόνοι.
Δεν είμαστε πλέον μόνοι» διεμήνυσε ο ΥΠΕΘΑ της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν μετά την ολοκλήρωση της σημερινής άσκησης.
Ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου αερομεταφερόμενων μονάδων επέμβασης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στρατηγός Αλεξέι Βασίλιεβιτς Ναούμετς, που επίσης παρακολούθησε την άσκηση, δήλωσε ότι «η στρατιωτική συνεργασία στο πλαίσιο της «Σλοβενικής αδελφότητας» γίνεται πλέον παράδοση και στοχεύει στην προετοιμασία και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων των τριών χωρών για την υπεράσπιση της πατρίδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης