Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Δυνητικά βιώσιμο το κρυπτονόμισμα του Facebook – Βελτιώνει την τεχνολογία blockchain

Fitch: Δυνητικά βιώσιμο το κρυπτονόμισμα του Facebook – Βελτιώνει την τεχνολογία blockchain
Έκθεση της Fitch Ratings για το «Libra»
Το Libra Blockchain -μια κοινή προσπάθεια ενός συστήματος πληρωμών με επικεφαλής τη Facebook- αποτελεί ένα βήμα προς ένα δυνητικά βιώσιμο ψηφιακό νόμισμα, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνεται, το κρυπτονόμισμα «Libra» αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που αλλάζουν εποχή στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
«Πιστεύουμε ότι ο Libra ενσωματώνει και βελτιώνει τα στοιχεία της υπάρχουσας τεχνολογίας blockchain, ενώ επιλύει ορισμένα εγγενή μειονεκτήματα, δηλαδή την αστάθεια των τιμών και τις προκλήσεις στη διαφάνεια. (…)
Το Libra επίσης φαίνεται να έχει σχεδιαστεί με κανονιστική αποδοχή και νομιμότητα.
Επιπλέον, αποδεικνύει την ηγετική θέση της Facebook στην τεχνολογία, την ουσιαστική οικονομική ευελιξία και τη στρατηγική εστίαση στην επέκταση των πλατφορμών της εταιρείας σε όλο τον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Ένα δυνητικό πλεονέκτημα του Libra έναντι άλλων κρυπτονομισμάτων είναι η πλήρης στήριξή του από ένα αποθεματικό καλάθι ενεργητικού σε fiat νόμισμα.
Το μέγεθος του αποθεματικού θα είναι συνάρτηση των συναλλακτικών απαιτήσεων, όχι ενός αυθαίρετου ορίου εφοδιασμού ή άλλου αλγορίθμου όπως και σε άλλες εφαρμογές κρυπτονομισμάτων», υπογραμμίζει ο αμερικανικός οίκος.
Αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με την επιλογή να ξεκινήσει ως ένα εξουσιοδοτημένο σύστημα, σε αντίθεση με ένα χωρίς άδεια, θα μπορούσαν να καταστήσουν το Libra Blockchain επιτυχημένο, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης