Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας και Μητσοτάκης επιτίθενται σε όρους «ράβουν κοστούμια» - Στοίχημα η διαφορά

tags :
Τσίπρας και Μητσοτάκης επιτίθενται σε όρους «ράβουν κοστούμια» - Στοίχημα η διαφορά
Στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων μπαίνει το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που φαίνεται να προδιαγράφει το μετεκλογικό τοπίο
Στο μικροσκόπιο των κομματικών επιτελείων μπαίνει το νέο κύμα δημοσκοπήσεων που φαίνεται να προδιαγράφει το μετεκλογικό τοπίο που λίγο ως πολύ προδιαγράφει το αποτέλεσμα.  
Έντονο «πονοκέφαλο» προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου η μεγάλη διαφορά που εξακολουθεί όχι μόνο να υπάρχει αλλά και να διευρύνεται αγγίζοντας πλέον διψήφιο αριθμό ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Ενδεικτική είναι η χθεσινή (24/6) δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 που δίνει προβάδισμα 11,3 μονάδων στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.
Τα πράγματα κάνει χειρότερα η είσοδος του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή που φαίνεται πολύ πιθανή.
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 34,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6% και έπονται το ΚΚΕ με 5%, το Μέρα 25 με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 3,2%.
Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί, τουλάχιστον από τις σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, υποχρεώνει καθώς φαίνεται, τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει την επικοινωνιακή του τακτική στρέφοντας τα «βέλη» του στον Γιάνη Βαρουφάκη τον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να αγνοήσει.
Ωστόσο το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών σταθερά να παίρνει εισιτήριο για την είσοδο στη Βουλή δεν αφήνουν περιθώρια στον πρωθυπουργό να αγνοεί τον πρώην συνοδοιπόρο του στο ξεκίνημα διακυβέρνησης της «πρώτη φορά, Αριστερά», τότε που ο Αλέξης Τσίπρας τον αποκαλούσε «asset».
Είναι χαρακτηριστική δε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλώντας τον «συστημική προσωπικότητα» ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι κάποια στιγμή θα μιλήσει και ο ίδιος για το τι έγινε τους πρώτους μήνες του 2015.
«Και δεν θα αναφερθώ σε όσα έπραξε εκείνη τη δύσκολη περίοδο που ούτε λίγο ούτε πολύ μας καλούσε να υιοθετήσουμε το σχέδιο του κ. Schäuble.
Αυτά θα τα γράψει η ιστορία και δεν θα αφήσω και να τα γράψει με τη δική του αφήγηση.
Κάποια στιγμή θα μιλήσω κι εγώ για όλες αυτές τις κρίσιμες μέρες του 2015», δήλωσε εμφατικά.
Παράλληλα, θα επιμείνει στη ρητορική του για το οικονομικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών επιχειρώντας συνάμα, προτάσσοντας την κινδυνολογία, να αποδομήσει το πρόγραμμα της ΝΔ σε ότι αφορά τα εργασιακά, την φορολογία, τα αναπτυξιακά, τις επενδύσεις.

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη προς τα «γαλάζια» στελέχη να μην προτρέχουν

Από την πλευρά της η ΝΔ εντείνει τους εκλογικούς ρυθμούς της με τον Κυριάκο να προσπαθεί να προσγειώσει όσα στελέχη του ενθουσιάζονται για τους εν δυνάμει υπουργικούς θώκους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο να μην προτρέχει.
«…Τα κοστούμια μπορούν να περιμένουν λίγο, φοράμε ακόμα την στολή εργασίας», δηλώνει ρητά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί την Εύβοια ενώ την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Ελευσίνα.
Εκεί θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση αφιερωμένη στην κοινωνική πολιτική της ΝΔ με έμφαση στην αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος αλλά και όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τα οποία αφορούν τους πιο αδύναμους πολίτες και στοχεύουν στην ανακούφιση των προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν.
Την προσεχή Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει την περιοδεία του στην Θράκη και τη Μακεδονία με πρώτο σταθμό τον Έβρο.
Από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή κια θα ακολουθήσει η Καβάλα.
Το Σάββατο θα επισκεφθεί τις Σέρρες και το Κιλκίς ενώ θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.
Η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή με επίσκεψή του στη Χαλκιδική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης