Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio: Η κυβέρνηση Conte θα συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια - Όποιος θέλει κρίση, ανοίγει το δρόμο στους τεχνοκράτες

tags :
Di Maio: Η κυβέρνηση Conte θα συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια - Όποιος θέλει κρίση, ανοίγει το δρόμο στους τεχνοκράτες
Είμαστε έτοιμοι και για πρόωρες εκλογές, αν και αυτές θα ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών λέει ο Di Maio
Την θέση ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της Lega και του Κινήματος των 5 Αστέρων με πρωθυπουργό τον Giuseppe Conte θα συνεχίσει το έργο της για άλλα τέσσερα χρόνια διατύπωσε ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Luigi Di Maio.
Σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera ο Di Maio υποστηρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση, το Κίνημα των 5 Αστέρων είναι έτοιμο να επιστρέψει στις κάλπες, αν και εκτιμά ότι σε αυτήν την περίπτωση το πιθανότερο είναι να ανοίξει ο δρόμος για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.
«Όποιος ρίξει την κυβέρνηση, θα φέρει τη μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή του Δημοκρατικού Κόμματος μαζί με άλλους Monti και Fornero» υποστήριξε ο Di Maio, ο οποίος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την ΕΕ, επισημαίνει πως «χρειάζεται κουράγιο για τη νέα πορεία της χώρας».
«Εάν είναι να μειώσουμε τους φόρους για να δημιουργήσουμε δεκάδες χιλιάδες θέσεων εργασίας, τότε πρέπει να προχωρήσουμε» τόνισε ο Di Maio, εκφράζοντας τη βεβαιότητα του ότι στο τέλος η ΕΕ θα αντιληφθεί το δίκαιο των αιτημάτων της ιταλικής κυβέρνησης.
Όπως είπε ο Di Maio, η ΕΕ θα επιτρέψει στην Ιταλία να αυξήσει το έλλειμμα της, εάν αυτό πρόκειται να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας, επισημαίνοντας παράλληλα πως η Lega έχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα καλύψει το σχέδιο της για μείωση φόρων.
Πάντως ο Di Maio επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο πως το Κίνημα των 5 Αστέρων αντιτίθεται σφόδρα σε οποιαδήποτε αύξηση του ΦΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης