Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα με τους αναλυτές να περιμένουν συσσώρευση γύρω από τις 850 μονάδες αν και κοιτάζουν το κλίμα στο εξωτερικό καθώς μπορεί να επηρεάσει. Ο γενικός δείκτης παραμένει κοντά στα υψηλά του χωρίς όμως να τα ξεπερνάει. Αυτό είναι αδυναμία ή κάτι περιμένει;

Όποιος ξέρει την απάντηση, μπορεί να βγάλει πολλά. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις εκλογές τουλάχιστον. Η αγορά είχε μία φοβερή δυναμική λόγω προκήρυξης εθνικών εκλογών και προοπτική αυτοδυναμίας, αλλά αυτή η κίνηση εξαντλήθηκε λίγο πάνω από τις 850 μονάδες.

Τώρα μαζεύει δυνάμεις και περιμένει το αποτέλεσμα ή υπάρχουν πωλήσεις που απορροφούνται από όσους μπήκαν μετά τη μεγάλη κίνηση; Η καλύτερη επιλογή είναι η διατήρηση ρευστότητας και η αναμονή για εκμετάλλευση ευκαιριών.

ΔΕΗ: Έχει τα βλέμματα πάνω της όλη βέβαια περιμένουν την Παρασκευή όπου θα δημοσιεύσει ενημέρωση για την πορεία των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου. Η μετοχή ξεκίνησε με οριακές απώλειες και καλό όγκο πάνω από 50 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο και κυρίως η Εθνική για την οποία αναμένεται έκδοση ανάλογη με αυτή της Πειραιώς. Για να δούμε τι επιτόκιο θα έχει η δική της έκδοση, γιατί της Πειραιώς δε θα λέγαμε ότι μας άρεσε.

ΤΖΙΡΟΣ: Έχει μειωθεί σημαντικά στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα στα πρώτα έξι λεπτά της συνεδρίασης δεν είχε ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Βέβαια έχουμε συνηθίσει και σε χειρότερα αλλά πάλι έβγαινε… μεροκάματο. Κοιτάμε καλά χαρτιά που θα μπορούσαν να πάνε ακόμα καλύτερα σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

LAMDA: Κρατάει καλά πλέον πάνω από τα 8 ευρώ και κινείται προς τα 8,50 ευρώ. Στα 8,36 ευρώ με χαμηλό όγκο και αποτίμηση 666 εκατ. ευρώ.

ΟΛΠ: Στα 22,20 ευρώ αλλά στα 23 ευρώ βλέπουμε υψηλό όγκο μετοχών προς πώληση. Θέλει κάτι παραπάνω για να ξεπεράσει το συγκεκριμένο σημείο.

ΤΙΤΑΝ: Παραμένει με αδιάφορη συμπεριφορά.

ΑΔΜΗΕ: Στα 2,03 ευρώ με όγκο 8 χιλ. τεμάχια και οριακή άνοδο. Υστερεί η αποτίμηση αλλά δεν βλέπουμε διαθέσεις από τους επενδυτές να τον πάνε υψηλότερα.

ΕΛΓΕΚΑ: Συνεχίζει ανοδικά και ελπίζουμε να βγάλει κάποια είδηση που να δικαιολογεί την κίνηση.

MONTA: Παραμένει η μετοχή χωρίς θετικό κλείσιμο όλο το 2019. Με συνολικό όγκο 80 χιλ. τεμάχια και απώλειες από την αρχή του έτους 41% περίπου ή κάτι παραπάνω ξέρει η αγορά ή κάτι αποτυπώνεται λάθος. Υπάρχουν πωλητές σημαντικοί στα 0,30 ευρώ.

AUTOHELLAS: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές και γι΄ αυτό εμφανίζεται στο σύστημα με μεγάλες απώλειες 74%. Θα δώσει 4 νέες για κάθε μία παλιά. Προφανώς και το παλαιότερο reverse split ήταν λάθος ειδικά σε περιπτώσεις εταιρειών με χαμηλή διασπορά όπως η δική της.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Στα 2,20 ευρώ με χαμηλό όγκο αλλά και αποτίμηση 190 χιλ. τεμάχια. Ο κλάδος έχει μοιράσει μεγάλες συγκινήσεις!

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Στο +10% με όγκο 550 τεμάχια και τιμή 0,7750 ευρώ. Η Αλουμύλ έχει κάνει μεγάλο ράλι, και η συγκεκριμένη απέχει. Από την άλλη έχει και κάπως καλύτερο ισολογισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης