Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

PwC για Creta Farms: Ψευδείς οι καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη - Κρίσιμη η ΓΣ της 26/6

tags :
PwC για Creta Farms: Ψευδείς οι καταγγελίες του Κ. Δομαζάκη - Κρίσιμη η ΓΣ της 26/6
Το πόρισμα της PwC αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου
Φως στο τούνελ αρχίζει και διαφαίνεται στην υπόθεση της Creta Farms καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πόρισμα της PwC, που είχε αναλάβει να διεκπεραιώσει τον ειδικό έλεγχο στην Creta Farms, κατέληξε στο ότι δεν προκύπτει υποχρέωση προς τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Κ.Δομαζάκη.
Ο Κ. Δομαζάκης είχε ισχυριστεί πως το διάστημα 2005-2006 είχε δανείσει την Creta Farms 11,6 εκατ.ευρώ, χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στους ισολογισμούς της εταιρείας.
Είχε μάλιστα ζητήσει από την KPMG, τον τότε ορκωτό λογιστή της εταιρείας, να προβεί σε έλεγχο.
Οι καταγγελίες του οδήγησαν στην παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στις 2 Μαΐου 2019.
Στις 13 Απριλίου 2019, η διοίκηση της εταιρείας, με την υπογραφή του Κ.Δομαζάκη, αιτήθηκε ειδικού ελέγχου από την PwC.
Το πόρισμα της PwC αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της εταιρείας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, αφού οι ισχυρισμοί του Κ.Δομαζάκη περί δανεισμού της εταιρείας καταρρίπτονται.
Από την έκθεση αυτή προκύπτουν τα ακόλουθα:
• Εντοπίστηκε η ροή του χρήματος επί του συνόλου του ποσού των 11,6 εκατ. ευρώ.
• Από τις χρηματοοικονομικές αυτές ροές δεν επιβεβαιώθηκε  καμιά υποχρέωση της Εταιρείας προς τον κ. Κ. Δομαζάκη.
• Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί και ενστάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με τους ισχυρισμούς του κ. Κ. Δομαζάκη για τις μετά 13 χρόνια απαιτήσεις του από την Εταιρεία ύψους 11,6 εκατ. ευρώ.
• Αποδείχθηκε ότι 3 εκατ. Ευρώ από το συνολικό ποσό των δήθεν απαιτήσεων του, αφορά προσωπικό του δάνειο, στο οποίο φυσικά, ουδόλως εμπλέκεται η Creta Farms.
• Η Εταιρεία από την πρώτη στιγμή της προβολής των φερόμενων μέχρι σήμερα απαιτήσεων του κ. Κ. Δομαζάκη έπραξε τα δέοντα, ώστε να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και να προασπίσει τη φήμη της, με τον πλέον αξιόπιστο και εμπεριστατωμένο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης