Τελευταία Νέα
Διεθνή

AbbVie: Εξαγοράζει την Allergan έναντι 63 δισ. δολ.

tags :
AbbVie: Εξαγοράζει την Allergan έναντι 63 δισ. δολ.
Η AbbVie επιβεβαίωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας παρασκευής του Botox, Allergan Plc, έναντι περίπου 63 δισ. δολ.
Στην εξαγορά της εταιρείας παρασκευής του Botox, Allergan Plc, επιβεβαίωσε σήμερα (25/6/2019) ότι προχωρά η φαρμακευτική εταιρεία AbbVie, σε μια συμφωνία σε μετρητά και μετοχές, ύψους περίπου 63 δισ. δολ.
Βάσει της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Allergan θα λάβουν 0,8660 μετοχές της AbbVie και 120,30 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που κατέχουν, έναντι συνολικού τιμήματος 188,24 δολ. ανά μετοχή της Allergan.
Το τίμημα περιλαμβάνει premium 45% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Allergan τη Δευτέρα (24/6), στα 129,57 δολάρια.
Η μετοχή της Allergan σημειώνει άλμα άνω του 30% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ η μετοχή της AbbVie υποχωρεί περισσότερο από 7%.
Την είδηση δημοσίευσε νωρίτερα η «Wall Street Journal».
Εξαγοράζοντας την Allergan, που έχει την έδρα της στο Δουβλίνο, η AbbVie επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά του Botox και άλλων φαρμακευτικών προϊόντων, που χρησιμοποιούνται και σε επεμβάσεις αισθητικής.
Παράλληλα θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της μία σειρά δημοφιλών οφθαλμολογικών προϊόντων, την ώρα που η ίδια δίνει μάχη για να προστατεύσει την πατέντα του κορυφαίου φαρμάκου της, Humira.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης