Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Παρά το πλήγμα λόγω του εμπορικού πολέμου, οι ασιατικές αγορές φαίνονται πολλά υποσχόμενες

Citigroup: Παρά το πλήγμα λόγω του εμπορικού πολέμου, οι ασιατικές αγορές φαίνονται πολλά υποσχόμενες
H Citigroup διατηρεί τη σύσταση overweight για τις ασιατικές αγορές
Τη σύσταση overweight διατηρεί η Citigroup για αρκετές τις ασιατικές αγορές που έχουν πληγεί από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι μετοχές της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν και της Νότιας Κορέας είναι μεταξύ εκείνων που έχουν ζημιωθεί περισσότερο μετά το ξέσπασμα της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ken Peng από τη Citigroup αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους παραμένει αισιόδοξος σχετικά με αυτές τις αγορές.
«Παραμένουμε περισσότερο θετικοί για την Ασία» επεσήμανε ο ίδιος ενώ συμπλήρωσε ότι η διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την τεχνολογία θα μπορούσε τελικά να ωφελήσει τις εταιρείες στη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.
Ο ίδιος εξήγησε ότι οι κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες όταν θέλουν να κάνουν δουλειές με αμερικανικές εταιρείες κάτι που θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιχειρηματίες της Νότιας Κορέας ή της Ταϊβάν να καλύψουν το κενό και να ενισχύσουν το μερίδιο του στην παγκόσμια αγορά.
Πιο γενικά, το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ανάπτυξης θα επικεντρωθεί στην Ασία δεδομένης της ανόδου της μεσαίας τάξης που θα αποτελέσει οδηγό για την κατανάλωση,
Αυτό θα ωφελήσει κλάδους όπως η υγεία, τα αυτοκίνητα και η ασφάλειες.
 
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης