Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Σε ποιες μετοχές υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Ένα προβληματισμό θα σας πούμε ότι τον έχουμε. Κάθεται λίγο κάτω από τις 856 μονάδες και δεν καταφέρνει να τις ξεπεράσει. Τώρα, αυτό είναι στάση αναμονής μέχρι τις εκλογές, κούραση λόγω της προηγούμενης κίνησης, ή μερική ανησυχία λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων, δεν μπορούμε να το απαντήσουμε.

Οι τράπεζες έχουν επίσης αρκετή αδυναμία στις τελευταίες συνεδριάσεις με τη Eurobank να παλεύει τα 0,80 ευρώ, την Πειραιώς να απομακρύνεται από τα 3 ευρώ και την Εθνική να γυρίσει στα 2,30 ευρώ. Έχουν βέβαια κάνει μεγάλη κίνηση και είναι λογικό να βγαίνουν πωλήσεις, αλλά η κόπωση μάλλον υπάρχει ή περιμένει ένα καλύτερο καταλύτη.

Ο τζίρος επίσης είναι χαμηλός στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σήμερα λόγω Coca Cola οι απώλειες του ΧΑ μαζεύτηκαν στο τέλος με τις συναλλαγές να είναι της τάξης των 63 εκατ. ευρώ.

FOURLIS: Πήγε πριν λίγες μέρες στα 5,50 ευρώ και έχει γυρίσει στα 5 ευρώ, ενώ έκανε και πράξεις κάτω από τα 5 ευρώ και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 4,97 ευρώ. Βγαίνουν και κομμάτια και μάλλον κάποιος σημαντικός ξένος από ό,τι μαθαίνουμε ρευστοποιεί.

ΔΕΗ: Περιμένουμε τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Ελπίζουμε να δούμε αναλυτικά στοιχεία και όχι μερικές γραμμές. Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές. Εκεί θα δούμε αν έχει να ξεδιπλώσει ένα σχέδιο καλό η νέα κυβέρνηση και αν βέβαια μπορεί να περάσει.

MOTOR OIL: Λίγες εβδομάδες πριν οι insiders μόλις πήγαινε η μετοχή πάνω από 21-22 ευρώ πουλούσαν. Εδώ και λίγο καιρό απέχουν και η μετοχή έχει πάει πάνω από τα 23 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ξεχώρισε από τα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης σήμερα με άνοδο 3,5% και τιμή 1,8940 ευρώ. Ο όγκος στις 505 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Μπράβο όγκος συναλλαγών! Ξεπέρασε τις 150 χιλ. τεμάχια. Η εταιρεία έχει ενημερώσει πρόσφατα για πώληση συμμετοχής σε εταιρεία που είχε αξιόλογο ποσοστό αλλά δε μάθαμε τίμημα. Έκλεισε στα 0,1620 ευρώ με άνοδο 16,55% και αποτίμηση 1,8 εκατ. ευρώ.

Το 2018 είχε πωλήσεις 2,5 εκατ. ευρώ από 4 εκατ. ευρώ και ζημιές 1,8 εκατ. ευρώ από 1,05 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι αρνητική κατά 1,5 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 8,3 εκατ. ευρώ.

Q&R: Μεγάλος ο όγκος και εδώ. Συνολικά διακινήθηκαν 536 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 16,98% και στα 0,2480 ευρώ. Η αποτίμηση στα 6,7 εκατ. ευρώ.

ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ (πρ): Μέχρι και το προνόμιο της Τρία Άλφα έκανε 1.360 τεμάχια και έκλεισε στο +20%.

ΛΥΚΟΣ: Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και στο +72% από την αρχή του έτους. Με όγκο μάλιστα 200 χιλ. τεμάχια. Αυτά για όσους πιστεύουν ότι δεν μπορεί κάποιος να πουλήσει με κέρδος μετοχές της περιφέρειας. Όταν μαζεύεις τότε που δεν κάνει όγκο μπορείς να πουλήσεις όταν κάνει. Και συνήθως πιο ψηλά.

Όταν αγοράζει την περίοδο που κάνει μεγάλο όγκο, κινδυνεύεις να μην μπορείς εύκολα να πουλήσεις όταν δεν κάνει. Και συνήθως τότε πουλάς πιο χαμηλά.

BYTE: Συνεχίζει ανοδικά και αυτή η χαρτάρα της μικρής κεφαλαιοποίησης. Στα 1,30 ευρώ με άνοδο 5,69% όγκο 61 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 20,5 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Ιστορική μέρα σήμερα! Πρώτη ανοδική συνεδρίαση μετά από 2 χρόνια! Στο +2,07% και στα 0,2960 ευρώ με όγκο 21 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 5,5 εκατ. ευρώ.

AS COMPANY: Στα 2,97 ευρώ με άνοδο 2,06% και καλό όγκο 22 χιλ. τεμαχίων. Η αποτίμηση των 39 εκατ. ευρώ χαρακτηρίζεται φθηνή καθώς δε χρωστάει σε τράπεζες, έχει ρευστότητα και καλή κερδοφορία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης