Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η τακτική των τραπεζιτών στη σημερινή 26/6 Γενική Συνέλευση της Creta Farms και η παράδοξη στάση απέναντι στον Μάνο Δομαζάκη

tags :
Η τακτική των τραπεζιτών στη σημερινή 26/6 Γενική Συνέλευση της Creta Farms και η παράδοξη στάση απέναντι στον Μάνο Δομαζάκη
Τι αναφέρει το Letter of Intend του Θόδωρου Δουζόγλου - Τι στάση θα τηρήσουν στην περίπτωση που επικρατήσει ο Μάνος Δομαζάκης και τι αν επικρατήσει ο Κωνσταντίνος
Στα … μαρμαρένια αλώνια της Γενικής Συνέλευσης κρίνεται σήμερα 26 Ιουνίου το μέλλον της Creta Farms όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ορισμός νέου ΔΣ θα κριθεί μεταξύ των Μάνου και Κωνσταντίνου Δομαζάκη και συγκεκριμένα από τα ποσοστά υποστηρικτών μικρομετόχων που έχει εξασφαλίσει ο καθένας ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία της Συνέλευσης.
Το προηγούμενο διάστημα τα δύο αδέλφια επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου συγκέντρωσης υποστήριξης μεγαλομετόχων χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό ποιος έχει τις μεγαλύτερες δυνάμεις δεδομένου ότι η κατάσταση είναι οριακή.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες μέχρι αργά χθες το βράδυ ανέφεραν ότι δεν έχει συμφωνηθεί  αν θα ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου του 19% ως έχουν δικαίωμα επιμένοντας ότι η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαριστεί από τη Γενική Συνέλευση χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποφασίσουν να ψηφίσουν λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας.
Ωστόσο κορυφαία τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews αναφέρουν ότι η στάση τους θα είναι διαφορετική στην περίπτωση που επικρατήσει ο Μάνος Δομαζάκης από την περίπτωση επικράτησης του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη.
Ειδικότερα οι τραπεζίτες χαρακτηρίζουν επιεικώς απαράδεκτη την απάντηση που έλαβαν από τον κ. Μάνο Δομαζάκη στα ζητήματα που έθεσαν και στους δύο βασικούς μετόχους.
Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όπως αναφέρουν οι ίδιοι όχι μόνο δεν δέχτηκε κανένα απολύτως αίτημα αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ τους επιρρίπτει και ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία.
Οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης με τέτοιου είδους συμπεριφορές από μια διοίκηση η οποία έκανε διαγραφές πάνω από 30 εκ ευρώ και οδήγησε την Creta Farms σε αρνητική καθαρή θέση από τη μια στιγμή στην άλλη.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης επισημαίνουν ότι αποδέχτηκε άμεσα όλα τα αιτήματα των τραπεζών (μεταξύ αυτών ο πλήρης έλεγχος των λογαριασμών αυτού και της οικογένειάς του ανά τον κόσμο, η τοποθέτηση CFO και CRO της επιλογής των τραπεζών) πλην της εκχώρησης των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών που κατέχει.  
Ταυτόχρονα θεωρούν ενδιαφέρουσα την περίπτωση Δουζόγλου η οποία θα μελετηθεί πως μπορεί να υλοποιηθεί μετά τη Γενική Συνέλευση επισημαίνοντας ότι στο Letter of Intend πέραν των ανακοινωθέντων οι λοιπές απαιτήσεις του επενδυτή είναι η τοποθέτηση δύο εκπροσώπων του στο ΔΣ και ο ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος της εταιρίας ενώ ο ίδιος ο επενδυτής προτείνει να συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους οι τράπεζες στο ΔΣ αλλά και ο κ. Μάνος Δομαζάκης.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι τραπεζίτες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης από την πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ώστε η εταιρία να εξέλθει από τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης