Τελευταία Νέα
Speculator

«Σιγή ασυρμάτου» από τους insiders – Η ψυχολογία βελτιώθηκε αλλά απέχουν από το ταμπλό

tags :
«Σιγή ασυρμάτου» από τους insiders – Η ψυχολογία βελτιώθηκε αλλά απέχουν από το ταμπλό
Απουσιάζουν και από την πλευρά των αγοραστών αλλά και από την πλευρά των πωλητών βασικοί μέτοχοι που το προηγούμενο διάστημα εμφανίζονταν εξαιρετικά δραστήριοι
Ραγδαία υποχώρηση των κινήσεων των insiders καταγράφεται το τελευταίο διάστημα και από τις δύο πλευρές των τερματικών (αγορά-πώληση).
Ακόμα και κάποιες εταιρείες που έκαναν αγορές ιδίων μετοχών φαίνεται πως έχουν μειώσει το ρυθμό τους.
Η αγορά έχει κάνει μία σημαντική κίνηση από την αρχή του έτους με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται κατά 38% περίπου, ενώ πολλές εισηγμένες έχουν απόδοση υψηλότερη του δείκτη.
Επιπλέον αυτή την περίοδο καταγράφεται μία στάση αναμονής ή μία αδυναμία υπέρβασης των πρόσφατων υψηλών και συγκεκριμένα των 856 μονάδων.
Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση οι τοποθετήσεις των λεγόμενων insiders είναι σχεδόν ανύπαρκτες έστω και αν πολλοί επιχειρηματίες τονίζουν την αισιοδοξία τους για τη συνέχεια.
Το ίδιο ισχύει και για εταιρείες με νέα διοίκηση,  η οποία έχει τονίσει πολλές φορές ότι θα βελτιώσει τα οικονομικά και τη ρευστότητα, όπως για παράδειγμα η Ιντραλότ.
Όμως και όσοι πουλούσαν έχουν αρχίσει μάλλον να επανεξετάζουν μάλλον τη στρατηγική τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Motor Oil, όπου η Motor Oil Holdings, συνδεόμενο πρόσωπο με τους Βαρδή Βαρδινογιάννη, Ιωάννη Βαρδινογιάννη και Πέτρο Τζαννετάκη, πουλούσε μετοχές ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν η μετοχή ξεπερνούσε τα 21-22 ευρώ, έχει να ανακοινώσει συναλλαγή από αρχές Μαΐου.
Οι πωλήσεις των προηγούμενων μηνών πάντως έδωσαν έσοδα μερικών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Η Τιτάν πρόσφατα πούλησε (20 Ιουνίου) περίπου 50 χιλ. ίδιες μετοχές σε στελέχη της στα πλαίσια του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.
Ο ΟΤΕ συνεχίζει τις αγορές ιδίων μετοχών αλλά χωρίς την… επιθετικότητα που είχε το προηγούμενο πρόγραμμα.
Κατέχει περίπου 4 εκατ. ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν στο 0,82% του συνόλου των μετοχών.
Η Profile έχει αποκτήσει το 5% του μετοχικού της κεφαλαίου και μάλιστα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις τρέχουσες.
Στην Σαράντης έχουν γίνει πωλήσεις μόλις 5 χιλ. μετοχών από διευθυντή της εταιρείας, ενώ διευθυντής των ΕΛΠΕ πούλησε 3,5 χιλ. μετοχές στις 18 Ιουνίου.
Στη Centric όπου «τρέχει» πρόγραμμα αγοράς  και έχουν γίνει στο παρελθόν αγορές σε πολλαπλάσια από τα τρέχοντα επίπεδα, δεν έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες αγορές ιδίων.
Στην Ιατρικό Αθηνών η εταιρεία «Γεώργιος Αποστολόπουλος» αλλά και ο ίδιος ο Γεώργιος Αποστολόπουλος, αγόραζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετοχές μέχρι και λίγο πάνω από τα 1 ευρώ, αλλά τώρα σίγησαν.
Από 1η Φεβρουαρίου ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει άλλες αγορές και η μετοχή από την ημέρα της τελευταίας αγοράς έχει ενισχυθεί περίπου 100%.
Στην Creta Farms και πριν η μετοχή βγει εκτός διαπραγμάτευσης, οι βασικοί μέτοχοι και κυρίως ο Τάκης Δομαζάκης αγόραζαν δεκάδες χιλιάδες μετοχές, οι οποίες εκ του αποτελέσματος δείχνουν πως αγοράζονταν για να αποκτήσει κάποιος από τους δύο την πλειοψηφία στη γενική συνέλευση, η οποία γίνεται σήμερα (26/6) και είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Σημειώνεται πως ακόμα και την περίοδο όπου γινόντουσαν εκποιήσεις μετοχών λόγω απουσίας χειριστή, οι βασικοί μέτοχοι αλλά και τα διευθυντικά στελέχη δεν βρέθηκαν στην πλευρά των αγοραστών.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης