Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «κινδυνολογία» Μητσοτάκη ότι εάν η ΝΔ δεν πάρει ισχυρή εντολή, η Ελλάδα θα συρθεί σε νέες εκλογές είναι λάθος στρατηγική

tags :
Η «κινδυνολογία» Μητσοτάκη ότι εάν η ΝΔ δεν πάρει ισχυρή εντολή, η Ελλάδα θα συρθεί σε νέες εκλογές είναι λάθος στρατηγική


Ενώ μέχρι τώρα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν κινηθεί εν μέσω της προεκλογικής περιόδου με όσο το δυνατό λιγότερα λάθη και ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει τον αέρα της νίκης που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές… οι τελευταίες δηλώσεις μάλλον προβληματίζουν.
Είναι εκφοβιστικό και εκβιαστικό το δίλημμα του Μητσοτάκη ότι εάν η ΝΔ δεν πάρει ισχυρή εντολή η Ελλάδα θα συρθεί ξανά σε εθνικές εκλογές με απλή αναλογική άρα η αυτοδυναμία θα είναι ουτοπία καθώς καταργείται το bonus των 50 εδρών.
Προφανώς και ο Μητσοτάκης από τις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι η ΝΔ έχει μια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ περίπου 11-13 μονάδες που εξασφαλίζουν 156 έδρες ή σε ένα εύρος μεταξύ 152 έως 160 έδρες.
Η γενική πεποίθηση της κοινωνίας είναι ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και μάλιστα άνετη και θεωρεί ότι οι αναφορές Μητσοτάκη ότι υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν νέες εκλογές στην Ελλάδα είναι περισσότερο πολιτική στρατηγική για να μετριάσει την χαλαρή ψήφο.
Επειδή οι εκλογές διεξάγονται 7 Ιουλίου εύλογα στην ΝΔ αλλά και σε όλα τα κόμματα ανησυχούν μήπως οι πολίτες αντί να πάνε στις κάλπες προτιμήσουν τις παραλίες της Ελλάδος λόγω διακοπών και θερινής ραστώνης.
Έτσι λοιπόν εύλογα προσπαθούν να κινητοποιήσουν όλα τα μέσα, να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι όλα παίζονται και ότι υπάρχει κίνδυνος να διεξαχθούν εκ νέου εκλογές που αυτό σημαίνει ακυβερνησία, αδυναμία αυτοδυναμίας…η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες.
Ο κίνδυνος αυτός δεν είναι υπαρκτός.
Όμως η κινδυνολογία αυτή που έχει προφανή πολιτική σκοπιμότητα μπορεί να έχει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα.
Οι πολίτες να θεωρήσουν τέτοιου είδους διλήμματα εκβιαστικά και να αντιδράσουν.
Επίσης έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση οι αναφορές του Μητσοτάκη ότι θα ήθελε η Χρυσή Αυγή και ο Βελόπουλος να μην μπουν στην Βουλή.
Αυτή η προσέγγιση είναι τουλάχιστον αλαζονική καθώς η κοινωνία θα αποφασίσει την θέλει.
Είθισται όταν επιτίθεται ένα κόμμα σε άλλα μικρότερα το αποτέλεσμα να είναι ανάλογο με τον επιδιωκόμενο στόχο.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσουν σε ένα ερώτημα το πιο ουσιαστικό.
Το κυβερνητικό πρόγραμμα με τις μειώσεις φόρων π.χ. βρίσκεται σε συνεννόηση με τους δανειστές ή οι δανειστές θα ζητήσουν ισοδύναμα μέτρα λόγω της μείωσης των εσόδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης