Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο με την Merrill Lynch - Χειραγωγούσε συστηματικά την αγορά μετάλλων

tags :
Σκάνδαλο με την Merrill Lynch - Χειραγωγούσε συστηματικά την αγορά μετάλλων
Οι έρευνες εντόπισαν σημαντικές παραβάσεις από την MLCI την περίοδο 2008-2014
Για συστηματική και πολυετή χειραγώγηση των τιμών των μετάλλων κατηγορεί την Merrill Lynch Commodities (MLCI) το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, μετά από έρευνα που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια.
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Brian A. Benczkowski του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον Αναπληρωτή Διευθυντή William F. Sweeney Jr. από το Γραφείο του FBI στη Νέα Υόρκη.
Όπως αναγνώρισε και η ίδια η MLCI, ξεκινώντας από το 2008 και συνεχίζοντας μέχρι το 2014, οι traders πολύτιμων μετάλλων που απασχολούνται στην MLCI σχεδίαζαν να εξαπατήσουν άλλους συμμετέχοντες στην αγορά εισάγοντας ουσιαστικά ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων πολύτιμων μετάλλων.
Το έπραξαν με τον πλέον παραδοσιακό τρόπο χειραγώγησης της αγοράς - θέτοντας ψευδείς παραγγελίες για συμβάσεις συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με πολύτιμα μέταλλα που, κατά τη στιγμή που οι traders έκαναν τις παραγγελίες, σκόπευαν να ακυρώσουν πριν από την εκτέλεση.
Με αυτόν τον τρόπο, οι traders προσπάθησαν να «αλλοιώνουν» ή να χειραγωγήσουν την αγορά δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση αυξημένης προσφοράς ή ζήτησης παραπλανώντας άλλους συμμετέχοντες στην αγορά.
Κατά τη σχετική περίοδο, οι traders έκαναν χιλιάδες παραπλανητικές παραγγελίες.
Στο πλαίσιο της έρευνας, το Τμήμα απέδωσε κατηγορίες εναντίον του Edward Bases και του John Pacilio, δύο πρώην traders πολύτιμων μετάλλων στην MLCI, τον Ιούλιο του 2018.
Οι κατηγορίες αυτές παραμένουν εκκρεμείς ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τη Βόρεια Επαρχία του Ιλινόις.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης