Η Μόσχα θα απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα εναντίον της

Η Μόσχα θα απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ λάβει μέτρα εναντίον της
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν σήμερα 26/6 τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.
Η Μόσχα είναι έτοιμη για οποιαδήποτε μέτρα ενδέχεται να λάβει το ΝΑΤΟ εναντίον της, αναφορικά με τη συμμόρφωση της Ρωσίας στη Συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων μέσου και μικρού βεληνεκούς (INF), διαβεβαίωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergei Riabkov.
Εξάλλου ο Riabkov προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα αν τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλειά της, εφαρμόζοντας επιλεκτική προσέγγιση στον διάλογο με το ΝΑΤΟ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε χθες Τρίτη 25/6 ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα απαντήσει συντονισμένα, αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με τη συνθήκη INF σε διάστημα πέντε εβδομάδων, καταστρέφοντας ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, παραβιάζει τη συνθήκη αυτή και επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει αιφνιδιαστικές πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης.
Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν σήμερα 26/6 τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.
«Θα εξετάσουμε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες.
Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενο.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι βέβαιο ότι θα ευθύνονται για ενδεχόμενες επιπλοκές στην στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στις περιοχές της Ευρώπης και του Ατλαντικού, καθώς συνεχίζουν την πολιτική κατάργησης της INF», κατήγγειλε ο Riabkov.
«Όταν οι απειλές μετουσιωθούν σε πρακτικά βήματα, φυσικά θα αναγκαστούμε να λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS