Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης σε Akar: Δεν υποχωρούμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων - Θέλουμε αποφυγή της έντασης

Αποστολάκης σε Akar: Δεν υποχωρούμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων - Θέλουμε αποφυγή της έντασης
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar
Την πρόθεση της Ελλάδας για αποφυγή της έντασης φέρεται να διεμήνυσε στον Τούρκο ομόλογο του, Hulusi Akar, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, τονίζοντας ωστόσο πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Οι δύο υπουργοί είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Αποστολάκη, αφού έγινε μια... ανταλλαγή απόψεων, η ελληνική πλευρά εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για τις κινήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.
«Επανέλαβα ότι εμείς επιζητούμε την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Θέλουμε την αποφυγή έντασης.
Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης» υποστήριξε από τις Βρυξέλλες ο κ. Αποστολάκης.
Μάλιστα, ο ίδιος τάχθηκε υπέρ των εν λόγω τεχνικών ομάδων τονίζοντας ότι «είναι πάντα προτιμότερο να συζητάς και να έχεις ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας».
Ωστόσο, ο ίδιος -όπως είπε- εξήγησε στον ομόλογο του ότι «η συμφωνία αυτή είναι δουλειά της καινούριας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές, καθώς εγώ τώρα δεν μπορώ να δεσμευθώ».
Επίσης, ο Έλληνας υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τον Akar έχουν θέσει «ένα καλό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας».
Ωστόσο, διευκρινίσει ότι δεν λυθεί κάποιο πρόβλημα, «αλλά είναι ένα πολύ καλό υπόστρωμα για να χτίσουμε μια σχέση στην οποία δεν θα προκύπτουν αδικαιολόγητες εντάσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης