Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Πρεμιέρα στην Ελλάδα κάνει σήμερα το Apple Pay, η υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών που έχει λανσάρει η Apple

tags :
Πρεμιέρα στην Ελλάδα κάνει σήμερα το Apple Pay, η υπηρεσία ανέπαφων πληρωμών που έχει λανσάρει η Apple
Διαθέσιμο το Apple Pay από σήμερα (26/6) στην Ελλάδα
Η υπηρεσία πληρωμών Apple Pay της Apple είναι από σήμερα διαθέσιμη και στους Έλληνες κατόχους συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, όπως ανακοίνωσαν η Visa και η Mastercard.
Συγκεκριμένα, η Visa ανακοινώνει σήμερα (26/6) ότι κάτοχοι καρτών στην Ελλάδα θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν το Apple Pay καθώς η διάθεση της υπηρεσίας επεκτείνεται σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.
Το Apple Pay μετατρέπει την εμπειρία πληρωμής για τους καταναλωτές σε έναν εύκολο, ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο πληρωμής.
Ξεκινώντας πρώτα με τη Revolut, το Apple Pay για το iPhone, το Apple Watch, το iPad και το Mac, επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν γρήγορες και εύκολες αγορές σε καταστήματα, σε εφαρμογές και σε ιστοσελίδες, χάρη στη χρήση της τεχνολογίας ανέπαφων πληρωμών και του Visa tokenization.
Το Apple Pay λειτουργεί στα ίδια τερματικά ανέπαφων συναλλαγών, τα οποία οι καταναλωτές ήδη χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους με τις χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες τους.
Πάνω από το 90% των τερματικών (POS) στην Ελλάδα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές.
Μέχρι το 2020, όλα τα τερματικά πληρωμής POS θα δέχονται ανέπαφες συναλλαγές.
«Ανεξάρτητα από το μέσο ανέπαφης πληρωμής που επιλέγει να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής, η Visa επικεντρώνεται στο να συνεχίσει να παρέχει τον απλούστερο και πιο ασφαλή τρόπο αυτής της πληρωμής.
Η εισαγωγή του Apple Pay στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την τεχνολογία tokenization της Visa, θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν», δήλωσε η Ανδριάνα Παππά, Acting General Manager, Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας, Visa.
«Με το Apple Pay και την ασφάλεια της υπηρεσίας Visa Token Service, οι καταναλωτές μπορούν να πληρώνουν με το iPhone και το Apple Watch τους, με τον ίδιο τρόπο όπως  με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα τους, και  χωρίς να εκθέτουν τα δεδομένα της κάρτας τους, απολαμβάνοντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια».
Από την πλευρά της η Mastercard, μαζί με τους συνεργάτες της, Revolut, Monese, N26 και Edenred ανακοίνωσε πως από σήμερα προσφέρει στους πελάτες της την υπηρεσία Apple Pay.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε την καινοτόμο υπηρεσία Apple Pay στους κατόχους καρτών Mastercard.
Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο στην εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών, καθώς περισσότερες από 1 στις 2 συναλλαγές γίνονται ανέπαφα. Η νέα αυτή μέθοδος πληρωμής προσφέρει ταχύτητα και ευκολία, ενώ ταυτόχρονα φανερώνει τον ενθουσιασμό των ευρωπαίων καταναλωτών να υιοθετήσουν νέες τεχνολογίες όπως η Apple Pay.
Στις συναλλαγές, εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλεια, η οποία παρέχεται μέσα από την τεχνολογία tokenization της Mastercard που επιτρέπει την ασφαλή σύνδεση κινητής συσκευής με κάρτα πληρωμών», δήλωσε σχετικά η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.
Εάν το iPhone χαθεί ή κλαπεί, ο ψηφιακός αριθμός λογαριασμού (token) που είναι αποθηκευμένος μπορεί να απενεργοποιηθεί αμέσως από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η καταχωρημένη κάρτα δεν χρειάζεται να καταργηθεί και να αντικατασταθεί.
Οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν τις κάρτες τους στο Apple Pay θα απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όπως όταν χρησιμοποιούν τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από απάτες για μη εξουσιοδοτημένες αγορές και την ευρεία αποδοχή διεθνώς.
To Apple Pay είναι εύκολο στη ρύθμιση και οι χρήστες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλες τις ανταμοιβές και τα οφέλη που προσφέρουν οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
Από την πλευρά της, η Revolut ανέφερε νωρίτερα σήμερα πως οι πελάτες της μπορούν να προσθέσουν τη Revolut κάρτα τους στο Apple Pay μέσω της Revolut εφαρμογής ή μέσω του Wallet app.
Επίσης, οι πελάτες που δεν έχουν στην κατοχή τους πλαστικές κάρτες μπορούν να προσθέσουν μια εικονική κάρτα στο Apple Wallet μέσα από τη Revolut εφαρμογή, χωρίς να περιμένουν μέχρι να αποκτήσουν τη φυσική κάρτα να αποσταλεί στο σπίτι τους. Αυτό θα επιτρέψει στους νέους πελάτες να εγγραφούν και να ξεκινήσουν να πληρώνουν με την Apple Pay μέσα σε λίγα λεπτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης