Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (ΒοΕ): Η αγοραστική δύναμη των Βρετανών θα μειωθεί – Πλήγμα ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Carney (ΒοΕ): Η αγοραστική δύναμη των Βρετανών θα μειωθεί – Πλήγμα ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Δηλώσεις του επικεφαλής της ΒοΕ, Mark Carney
Η αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο πιθανότατα θα επιβραδυνθεί εντός του 2019, σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός «τρέχει», εκτίμησε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), Mark Carney, ενώ παράλληλα προειδοποίησε εκ νέου για τις αρνητικές συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Μιλώντας σε βουλευτές της χώρας, ο Καναδός διοικητής της ΒοΕ δήλωσε ότι η κατανάλωση στα νοικοκυριά έχει τροφοδοτηθεί από την αύξηση των εισοδημάτων παρά από το υψηλότερο χρέος.
«Το ζήτημα στον ορίζοντα είναι εάν το μοντέλο της αύξησης της απασχόλησης και της αύξησης των πραγματικών μισθών είναι το ίδιο βιώσιμο και, φυσικά, αυτό θα επηρεαστεί από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit», δήλωσε ο κ. Carney.
Ο αναπληρωτής διοικητής του BoE, Jon Cunliffe, μιλώντας παράλληλα με τον κ. Carney, επανέλαβε τις προβλέψεις αυτές.
Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δαπάνες ενδέχεται επίσης να μειωθούν λόγω του ότι οι καταναλωτές επιλέγουν να αποταμιεύσουν, εξαιτίας της αβεβαιότητας του Brexit.
Επίσης, σημειώθηκε ότι η παραγωγικότητα της Βρετανίας είναι υπό πίεση από τις υποτονικές επιχειρηματικές επενδύσεις που προκάλεσε η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης