Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγόπουλος (Alco): Αυτοδυναμία για τη ΝΔ στις εκλογές – Στη Βουλή το ΜέΡΑ25

Παναγόπουλος (Alco): Αυτοδυναμία για τη ΝΔ στις εκλογές – Στη Βουλή το ΜέΡΑ25
Αυτοδυναμία για τη ΝΔ βλέπει ο Κώστας Παναγόπουλος της Alco
Δέκα μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, φαίνεται να είναι παγιωμένο σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, αναφέρει σε δημοσίευμά του το κανάλι Euronews.
Προεξοφλούν ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των ευρωεκλογών και υποστηρίζουν ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι αν η Νέα Δημοκρατία εκτός από την πρώτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων θα πάρει και την αυτοδυναμία.
Ο παράγοντας πάντως ο οποίος φαίνεται να επηρεάζει την ψήφο των πολιτών είναι η οικονομία και συγκεκριμένα η προοπτική μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους.
«Σε αυτές τις εκλογές πηγαίνουμε για έναν δικομματισμό που θα θυμίζει παλαιότερες εποχές και για ένα καθαρό εκλογικό αποτέλεσμα αντανάκλαση εκείνου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, πιθανότατα και διευρυμένη αντανάκλαση» εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος μιλώντας στο Εuronews και προσθέτει:
«Η εικόνα που έχουμε αυτή την ώρα είναι ότι θα είναι μια διαφορά μεγάλη, πιθανότατα μεγαλύτερη από αυτή των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία θα έχει αυτοδυναμία, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να εκτιμήσει ακριβώς ποιος θα είναι ο αριθμός των εδρών, πάντως όλα δείχνουν ότι θα έχουμε κυβέρνηση αυτοδύναμη αμέσως μετά τις εκλογές, και το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε μια βουλή με αρκετά κόμματα και πάλι, πέραν δηλαδή των πέντε που έτσι κι αλλιώς τα θεωρούμε δεδομένα, πιθανότατα θα βρεθούν στη Βουλή και το ΜέΡΑ25 τελικά, καθώς και η «Ελληνική Λύση» παρότι είναι τα πράγματα λίγο πιο αμφίβολα τα πράγματα για το κόμμα αυτό».
Αναλύοντας την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα και την μεγάλη αύξηση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, εξηγεί:
«Η ελληνική κοινωνία αισθάνεται ότι βρίσκεται στην αφετηρία μιας νέας κανονικότητας με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχαμε ζήσει στο παρελθόν, κανονικότητας παρ' όλα αυτά, άλλα συναισθήματα, άλλες κοινωνικές πραγματικότητες, διαφορετική καθημερινότητα.
Σ' αυτή την κανονικότητα η οργή έχει περιοριστεί πάρα πολύ άρα χώρος για την Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει ιδιαιτέρως.
Σε αυτή την κανονικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και αυτό δεν πολύ μεγάλο βαθμό ερμηνεύει την ευρύτατη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές αλλά και την διαφαινόμενη ευρύτατη νίκη της και στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου».
Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα και στο πώς αυτό θα επηρεάσει την χρονική διάρκεια της επόμενης κυβέρνησης, ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζει:
«Το δεδομένο ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική γιατί δεν διαφαίνεται από κάπου δυναότητα πλειοψηφίας 200 εδρών για να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος, μπορεί να αλλάξει αλλά για τις μεθεπόμενες είναι ένα σημαντικό στρατηγικό δίλλημμα για την επόμενη κυβέρνηση που θα προκύψει, πώς δηλαδή θα χειριστεί όχι την πιθανότητα αλλά το δεδομένο αυτό και το πώς θα το αντιμετωπίσει.
Αυτό όμως είναι συνάρτηση του πόσο επιτυχής θα είναι η διακυβέρνηση να έχει την ευχέρεια χειρισμών εκλογικού χαρακτήρα».
Ο Κώστας Παναγόπουλος εκτιμά ότι η οικονομία και συγκεκριμένα η ιδιωτική οικονομική κατάσταση κάθε πολίτη είναι ο παράγοντας ο εκείνος ο οποίος θα επηράσει περισσότερο από όλους την ψήφο των πολιτών.
Σχετικά με την καταλληλότητα των δύο υποψηφίων, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, επισημαίνει ότι μετά από χρόνια υποχωρεί αρκετά ο «Κανένας» και ο πρώτος σε ισχύ πολιτικός αρχηγός έχει φτάσει να κινείται σε υψηλά ποσοστά. Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε υψηλότερα ποσοστά από ότι στο παρελθόν κινείται και ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης