Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed): Ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα για να ωθήσουμε τον πληθωρισμό προς τον στόχο

Daly (Fed): Ίσως χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα για να ωθήσουμε τον πληθωρισμό προς τον στόχο
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αντιδράσει εάν διαπιστώσει σημάδια μιας «επίμονης υποτονικότητας του πληθωρισμού», δήλωσε η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly
«Άβολα» με το τρέχον επίπεδο του πληθωρισμού, που παραμένει επίμονα κάτω από τον στόχο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (26/6/2019) πως νιώθει η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly.
Η Daly σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να αντιδράσουν εάν διαπιστώσουν σημάδια μιας «επίμονης υποτονικότητας του πληθωρισμού» και τόνισε ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να κάνει περισσότερα για να ωθήσει τον πληθωρισμό προς τον στόχο του 2%.
Η ίδια εμφανίστηκε, πάντως, «πολύ σίγουρη» για την ικανότητα της Fed να καταπολεμήσει έναν υπερβολικά υψηλό πληθωρισμό, αλλά εξέφρασε ανησυχίες για την ικανότητά της να αντιμετωπίσει τον «πολύ χαμηλό πληθωρισμό».
Η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, τόνισε ότι δεν «βλέπει» επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, ωστόσο, προειδοποίησε πως διάφοροι «πονοκέφαλοι» θα μπορούσαν να την επιβραδύνουν.
Σύμφωνα με την ίδια, μια επίλυση των εμπορικών διαμαχών θα μπορούσε να μειώσει τους «πονοκεφάλους» για την αμερικανική οικονομία, ωστόσο μια καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης θα μπορούσε να εντείνει τους κινδύνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης