Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επιβεβαιώνει ότι αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά Μάνου Δομαζάκη

tags :
Ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης επιβεβαιώνει ότι αποχώρησε από τη Γενική Συνέλευση και εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά Μάνου Δομαζάκη
Τι λέει για εξουσιοδοτήσεις που ακυρώθηκαν, «παράνομη συμμετοχή μετόχων» και τη στάση των τραπεζών
Σφοδρή επίθεση κατά του αδελφού του κ. Μάνου Δομαζάκη επιβεβαιώνοντας την αποχώρηση του από τη Γενική Συνέλευση εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκη.
Ο κ. Κ Δομαζάκης κάνει λόγο για προσχηματικές ακυρώσεις εξουσιοδοτήσεων 920.000 μετοχών, μιλά για παράνομη συμμετοχή μετόχων επιτιθέμενος και στο μέλος της επιτροπής ελέγχου της Creta Farms κ. Βρουστούρη, ισχυρίζεται ότι δεν δόθηκε η έκθεση της PwC στη Γενική Συνέλευση και καλεί τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους υπονοώντας ότι λειτουργούν σε βάρος των μετόχων τους με την τακτική που ακολουθούν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΔΟΜΑΖΑΚΗ

Σας ενημερώνουμε ότι αποχωρήσαμε από τη Γενική Συνέλευση της Creta Farms μετά το «σκηνικό» που έστησε ο Μανόλης Δομαζάκης και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες,  παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή.
Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μ Δομαζάκης και η ομάδα  του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκη προτίμησε επί επτάμιση ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης.
Παράλληλα στη σημερινή Συνέλευση επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης.
Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα.
Επιπλέον επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε  ότι η νυν διοίκηση της Creta Farms υπό τον κ. Μάνο Δομαζάκη αρνήθηκε να καταθέσει στη Γενική συνέλευση την έκθεση της PwC την οποία επικαλέστηκε με δημόσια ανακοίνωσή της παρά τα επανειλημμένα αιτήματα μας.
Μετά τα παραπάνω γεγονότα είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, στις οποίες θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Καλούμε δε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν δεδομένου ότι παρουσιάσαμε ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας με τουλάχιστον 15 εκ ευρώ ώστε και να αναπτυχθεί και να αποπληρωθούν τα δάνεια σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Μάνου Δομαζάκη που αρνείται το οτιδήποτε.
Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;

Τι ανέφερε το bankingnews.gr πριν τις τελευταίες εξελίξεις

Στα … μαρμαρένια αλώνια της Γενικής Συνέλευσης κρίνεται σήμερα 26 Ιουνίου το μέλλον της Creta Farms όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο ορισμός νέου ΔΣ θα κριθεί μεταξύ των Μάνου και Κωνσταντίνου Δομαζάκη και συγκεκριμένα από τα ποσοστά υποστηρικτών μικρομετόχων που έχει εξασφαλίσει ο καθένας ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία της Συνέλευσης.
Το προηγούμενο διάστημα τα δύο αδέλφια επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου συγκέντρωσης υποστήριξης μεγαλομετόχων χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό ποιος έχει τις μεγαλύτερες δυνάμεις δεδομένου ότι η κατάσταση είναι οριακή.
Την ίδια στιγμή οι τράπεζες μέχρι αργά χθες το βράδυ ανέφεραν ότι δεν έχει συμφωνηθεί  αν θα ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου του 19% ως έχουν δικαίωμα επιμένοντας ότι η κατάσταση πρέπει να ξεκαθαριστεί από τη Γενική Συνέλευση χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποφασίσουν να ψηφίσουν λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας.
Ωστόσο κορυφαία τραπεζικά στελέχη που μίλησαν στο bankingnews αναφέρουν ότι η στάση τους θα είναι διαφορετική στην περίπτωση που επικρατήσει ο Μάνος Δομαζάκης από την περίπτωση επικράτησης του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη.
Ειδικότερα οι τραπεζίτες χαρακτηρίζουν επιεικώς απαράδεκτη την απάντηση που έλαβαν από τον κ. Μάνο Δομαζάκη στα ζητήματα που έθεσαν και στους δύο βασικούς μετόχους.
Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όπως αναφέρουν οι ίδιοι όχι μόνο δεν δέχτηκε κανένα απολύτως αίτημα αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ τους επιρρίπτει και ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία.
Οι τραπεζίτες επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο συνεννόησης με τέτοιου είδους συμπεριφορές από μια διοίκηση η οποία έκανε διαγραφές πάνω από 30 εκ ευρώ και οδήγησε την Creta Farms σε αρνητική καθαρή θέση από τη μια στιγμή στην άλλη.
Από την άλλη πλευρά ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης επισημαίνουν ότι αποδέχτηκε άμεσα όλα τα αιτήματα των τραπεζών (μεταξύ αυτών ο πλήρης έλεγχος των λογαριασμών αυτού και της οικογένειάς του ανά τον κόσμο, η τοποθέτηση CFO και CRO της επιλογής των τραπεζών) πλην της εκχώρησης των δικαιωμάτων ψήφου των μετοχών που κατέχει.  
Ταυτόχρονα θεωρούν ενδιαφέρουσα την περίπτωση Δουζόγλου η οποία θα μελετηθεί πως μπορεί να υλοποιηθεί μετά τη Γενική Συνέλευση επισημαίνοντας ότι στο Letter of Intend πέραν των ανακοινωθέντων οι λοιπές απαιτήσεις του επενδυτή είναι η τοποθέτηση δύο εκπροσώπων του στο ΔΣ και ο ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος της εταιρίας ενώ ο ίδιος ο επενδυτής προτείνει να συμμετέχουν με εκπρόσωπό τους οι τράπεζες στο ΔΣ αλλά και ο κ. Μάνος Δομαζάκης.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι τραπεζίτες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης από την πλευρά του κ. Κωνσταντίνου Δομαζάκη ώστε η εταιρία να εξέλθει από τη δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης