Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεκόπη το 4ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 0,2% στα 1.415,40 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανεκόπη το 4ήμερο ανοδικό σερί του χρυσού - Πτώση 0,2% στα 1.415,40 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,30 δολ. ή 0,2%, στα 1.415,40 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπιες απώλειες έκλεισε σήμερα (26/6/2019) ο χρυσός, μετά από τέσσερις συνεχόμενες ημέρες ανόδου, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων κορυφαίων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της, Jerome Powell.
Ο Powell μετρίασε χθες τις προσδοκίες για μια επικείμενη μείωση των επιτοκίων, αναφέροντας πως η κεντρική τράπεζα αξιολογεί το κατά πόσον οι τρέχουσες οικονομικές αβεβαιότητες δικαιολογούν μια τέτοια νομισματική χαλάρωση.
Οι αγορές εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση του Ιουλίου, αλλά τα σχόλια από τον Powell και άλλους αξιωματούχους ήταν αρκετά για να αποδυναμώσουν τις εκτιμήσεις για μια αποφασιστική νέα στήριξη με στόχο την ανάπτυξη, που έχουν οδηγήσει σε άνοδο τις χρηματιστηριακές αγορές αυτό τον μήνα.
Η Fed βρέθηκε εκ νέου σήμερα στο «στόχαστρο» του Trump, με τον Αμερικανό πρόεδρο να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Powell, ασκώντας του σκληρή κριτική για τη νομισματική πολιτική και την αύξηση των επιτοκίων.
Μάλιστα, ο Trump υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να είχαν τον Mario Draghi της ΕΚΤ».
Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε επιπλέον ότι έχει το δικαίωμα να υποβιβάσει ή να απολύσει τον Powell, κάτι που ωστόσο δεν έχει προτείνει.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 3,30 δολ. ή 0,2%, στα 1.415,40 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε «άλμα» 4,1%, στον απόηχο των αποφάσεων της Fed, που εμφανίστηκε ανοιχτή σε μια μείωση των επιτοκίων, ακόμη και τον Ιούλιο.
Εν τω μεταξύ, πιέσεις στον χρυσό άσκησε η αισιοδοξία ότι ΗΠΑ και Κίνα μπορεί να πλησιάζουν στην επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας είναι κατά 90% έτοιμη, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, μπορούν να σημειώσουν πρόοδο στις συνομιλίες που θα έχουν κατά τη συνάντησή τους στη Σύνοδο Κορυφής των G20, το Σάββατο (29/6).
Από την πλευρά του, ο Trump χαρακτήρισε πιθανή την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τον Xi στην G20, ωστόσο προειδοποίησε με επιπλέον δασμούς σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης