Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα αποτρέψει κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα αποτρέψει κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης
Στη Θεσσαλονίκη μίλησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά
Με κύριο σύνθημα «Η λογική επιστρέφει στη χώρα, στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών, η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος» η Φώφη Γεννηματά μίλησε σε συγκέντρωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι εγγύηση «σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ» και σημαίνει «ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα». Επεσήμανε επίσης ότι το δίλημμα των εκλογών «δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.
Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος.
Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες» πρόσθεσε.
Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για “κρεσέντο υποκρισίας” αναφορικά με το σχόλιό του για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για “απύθμενο θράσος”, χαρακτηρίζοντάς τον ως “το βαρίδι της αριστεράς” που “παριστάνει τον αριστερό”.
“Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει.
Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.
Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς.
Όλα αυτά τα χρόνια 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε.
Καλλιέργησε τον διχασμό.
Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα.
Τα έδωσε όλα με την συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια.
Χειρίστηκε χωρίς σοβαρή προετοιμασία και από θέση αδυναμίας τη σχέση με την Τουρκία" είπε η κ. Γεννηματά για να προσθέσει ότι “ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ένα πράγμα έχει χρέος να πράξει μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα”.
Κατηγόρησε, επιπλέον, τον κ. Τσίπρα ότι ακόμη και την τελευταία ημέρα μέσα στην Βουλή, προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς, αλλά και για μεθόδευση σκευωριών "μαζί με τους κάθε είδους Ρασπούτιν”.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ΝΔ, σημειώνοντας πως “δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς.
Είναι η παράταξη που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη.
Μια πολιτική για την οποία όχι μόνο δεν έχουν κάνει ούτε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά την στηρίζουν απόλυτα, δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να την επαναλάβουν.
Η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών.Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις.
Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει”.
Όπως υπογράμμισε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, “με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί” για να προσθέσει “Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής: Που δεν θα επιτρέψει να εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων”.
Στο σημείο αυτό, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, “ώστε να μην επιτρέψουμε οπισθοδρόμηση και ρεβανσισμό.
Να πάμε μόνο μπροστά.
Και για μας «μπροστά» σημαίνει μόνο ένα πράγμα.
Αυτόνομη πορεία, ανεξάρτητη γραμμή, κανένας συμβιβασμός”.
Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει μια άλλη πολιτική. “Πρώτη μέριμνα για μας είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης.
Παράλληλα με ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων.
Αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
Με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας.
Το χτίσαμε από το μηδέν.
Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των δικών μας πολιτικών.
Γι αυτό και θέλω με έφμαση να τονίσω θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους.
Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν”.

Αναλυτικά η ομιλία της κυρίας Γεννηματά

H Θεσσαλονίκη στέλνει το μήνυμα.
Η λογική επιστρέφει στη χώρα , στις 7 Ιουλίου με την ψήφο των πολιτών.
Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος.
Ο Ελληνικός λαός θα κάνει την επιλογή του για την διακυβέρνηση που επιθυμεί.
Το δίλημμα είναι καθαρό:
Δεν είναι Τσίπρας ή Μητσοτάκης.
Δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος.
Είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει δυνατό αντίβαρο στις συντηρητικές πολιτικές και τον ανεύθυνο λαϊκισμό.
Σημαίνει ΕΓΓΥΗΣΗ απέναντι σε μια ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ και απέναντι σε έναν ανεύθυνο και αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ.
Σημαίνει ομαλότητα και πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Πίστη στην ανάγκη για ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ , στα Εθνικά Θέματα και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.
Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ισχυρή φωνή στον κόσμο της εργασίας, των επιχειρήσεων, της επιστήμης, των αγροτών, των συνταξιούχων, των νέων ανθρώπων.

Φίλες και Φίλοι,
Ο κ. Τσίπρας αποδοκιμάστηκε και φεύγει.
Αφήνει όμως πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.
Δεσμεύσεις που καθήλωσαν την οικονομία, εξοντωτικούς φόρους, φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, εγκατάλειψη της νέας γενιάς.
Όλα αυτά τα χρόνια 10 έπαιρνε από τους πολίτες, ένα επέστρεφε.
Καλλιέργησε τον διχασμό. Έκανε παραχωρήσεις σε εθνικά θέματα.
Τα έδωσε όλα με την συμφωνία των Πρεσπών στα Σκόπια.
Χειρίστηκε χωρίς σοβαρή προετοιμασία και από θέση αδυναμίας τη σχέση με την Τουρκία.
Η οποία αποθρασύνθηκε. Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Κλιμακώνει τις προκλήσεις , τις απειλές, την επιθετικότητα. Όμως να ξέρουν ότι οι Έλληνες ενωμένοι, στην καρδιά της Ευρώπης, δεν πτοούνται. Έχουμε τις δικές μας δυνάμεις, έχουμε τις ισχυρές συμμαχίες για να τους αντιμετωπίσουμε.
Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός ένα πράγμα έχει χρέος να πράξει μέχρι τις εκλογές, να μην προβεί σε άστοχες κινήσεις που θα ζημιώσουν τα εθνικά συμφέροντα.
Ο κ. Τσίπρας ευτέλισε τις προοδευτικές αρχές και αξίες.
Ακόμη και την τελευταία ημέρα μέσα στην Βουλή, προσπάθησε να βολέψει φίλους και συγγενείς.
Φεύγει έχοντας τραυματίσει βαριά την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος, με τα φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού, με τις συνεργασίες με την δεξιά, την ακροδεξιά, τα παζάρια και τις συναλλαγές με γυρολόγους. Την δεξιά και ακροδεξιά που εκφράζεται ακόμα και τώρα μέσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τις σκευωρίες που μεθόδευσε ο ίδιος μαζί με τους κάθε είδους Ρασπούτιν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση.
Το απέδειξε και παλαιότερα με τις πλατείες των αγανακτισμένων και τον δήθεν αντιμνημονιακό αγώνα.
Ο κ. Τσίπρας ακύρωσε την ελπίδα σας , εσείς ακυρώστε τους με την ψήφο σας.
Κάλυψε συνειδητά τις ευθύνες της ΝΔ για την κρίση και με όλη την πολιτική του έγινε ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη.
Η πολιτική του, το ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης του ξεσήκωσαν ρεύμα αγανάκτησης και αποδοκιμασίας που εκφράστηκε με ψήφο στη ΝΔ.
Δημιουργήθηκε με ευθύνη του ένα νέο σκηνικό. Και τώρα πλασάρει το νέο του παραμύθι ότι ζητά ψήφο για να αντιμετωπίσει δήθεν τη δεξιά.
Σε ποιον αλήθεια , τομέα μπορεί να είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας;
Στα εργασιακά δικαιώματα;
Να μιλήσουμε για την μερική απασχόληση; Καυχιέται ότι μείωσε την ανεργία μοιράζοντας μία θέση εργασίας στα δύο με μισθούς των 300 ευρώ.
Να μιλήσουμε για τις συντάξεις; Ο ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί από τους συνταξιούχους 3 δις ευρώ κάθε χρόνο και με τον Νόμο Κατρούγακλου μειώνει τις νέες συντάξεις ως και 40%. Άνοιξε τον δρόμο στην ΝΔ να μιλά για ιδιωτική Ασφάλιση σε βάρος της Κοινωνικής. Κουβέντα δεν λέει για τους συνταξιούχους στο Πρόγραμμα του ο κ. Μητσοτάκης.
Να μιλήσουμε για τον κατώτερο μισθό που με ευθύνη του κ. Τσίπρα καθυστέρησε η αύξηση του για δύο χρόνια και δεν επέστρεψε η απόφαση στους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και πάλι καθορίζεται από τον Υπουργό; Τα ίδια λέει η ΝΔ.
Να μιλήσουμε για τα δημόσια νοσοκομεία, που από τα 700 εκατ. ευρώ η χρηματοδότησή τους έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και είναι στο κόκκινο σήμερα; Με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να παραδώσει στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα δημόσια νοσοκομεία.
Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Ο κ. Τσίπρας δεν κατήργησε το νόμο του ΠΑΣΟΚ; Μαζί με τη ΝΔ δεν άνοιξαν το δρόμο για τους πλειστηριασμούς;
Να μιλήσουμε για τη ΔΕΗ,; Το 50% των πελατών της ΔΕΗ δόθηκε από τον κ. Τσίπρα στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς αντάλλαγμα, δηλαδή, το 50% των κερδών και των εσόδων. Ε, τι χειρότερο θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης και τι ανάχωμα θα είναι ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης είναι η παλιά original δεξιά και ο κ. Τσίπρας έφτιαξε με την κυβερνητική του πολιτική , τη νέα Δεξιά. Είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της συντήρησης. Καμία σχέση δεν έχει με τη σοσιαλδημοκρατία ο κ.Τσίπρας. Ο κόσμος και οι Ευρωπαίοι το ‘ χουν τούμπανο.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τους ενώνει και το κοινό μυστικό. Βρήκαν την κρίση ως ευκαιρία να αποτελειώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει το 1989 σε βάρος του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. Να λεηλατήσουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.
Αυτό είναι που τους ενώνει. Ήρθε στο φως με τις αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ και την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου.
Τα στοιχεία της οικονομίας, δεν παραποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία παραποιήθηκαν επί σειρά ετών από την Κυβέρνηση της ΝΔ το 2004-09. Το ομολόγησε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι αν είχαν παρακολουθήσει στενότερα την Κυβέρνηση , δεν θα είχαμε ζήσει σε αυτό το μέγεθος την κρίση.
Γι’ αυτό στηρίζεται στην Καραμανλική συνιστώσα ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια.
Γι’ αυτό έχει στελέχη της λαϊκής δεξιάς ακόμα στα ψηφοδέλτιά του.
Είναι κρεσέντο υποκρισίας οι αναφορές του κ.Τσίπρα στον Ανδρέα. Είναι απύθμενο θράσος ο συγκυβερνήτης του Καμένου, το βαρίδι της αριστεράς να παριστάνει τον αριστερό.
Οι προοδευτικοί πολίτες τώρα ξέρουν. Είτε ψηφίσεις Τσίπρα , είτε Μητσοτάκη, βγαίνει Καραμανλής.

Φίλες και Φίλοι,

Η χώρα χρειάζεται ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Δύναμη που ενώνει και συμφιλιώνει. Δύναμη εξόδου από την κρίση.
Εμείς κρατήσαμε την χώρα όρθια στην Ευρώπη την πιο κρίσιμη ώρα μόνοι μας, με πολιτικό κόστος.
Αυτή η στάση μας είναι που επιτρέπει να ξεχωρίσει ο λαός σήμερα την ήρα από το στάρι.
Το αυθεντικό ήθος και την υπευθυνότητα της δημοκρατικής παράταξης από τις απομιμήσεις και τις κωλοτούμπες. Να ξεχωρίσει το αληθινό από την εξαπάτηση και το ψέμα.

Φίλες και φίλοι,
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμείς λέμε όχι και στους δύο. Δεν είμαστε ούτε με την πολιτική της ΝΔ που θα επιφέρει νέες ανισότητες στην κοινωνία,
ούτε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε διαρκή στασιμότητα στην οικονομία.
Το Κίνημα Αλλαγής διαμορφώνει μια άλλη πολιτική.
Πρώτη μέριμνα για μας είναι η ανάκαμψη των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης.
Παράλληλα με ένα πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης και βελτίωσης των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων. Αναστήλωση του κοινωνικού κράτους και αύξηση της απασχόλησης με σταθερές θέσεις εργασίας.
Με το Σχέδιο Ελλάδα έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι δικό μας έργο το κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας. Το χτίσαμε από το μηδέν.
Οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού, έχουν την σφραγίδα των δικών μας πολιτικών. Γι αυτό και θέλω με έφμαση να τονίσω θα σταθούμε εμπόδιο σε μέτρα που θίγουν τους εργαζόμενους. Όσοι ονειρεύονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων να το ξεχάσουν.
Έχουμε 12 προτάσεις για τη σταδιακή αποκατάσταση και βελτίωση των χαμηλών και μικρομεσαίων εισοδημάτων και του κοινωνικού κράτους.
Ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων μειώνεται από το 29% στο 20%.
Μείωση του ΦΠΑ κατά 2 μονάδες. Ο υψηλός συντελεστής από το 24% στο 22% και ο χαμηλός από το 13% στο 11%.
Πλήρης απαλλαγή για 3 χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές (συνταξιοδότησης) για τους νέους που ξεκινούν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.
Πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προς τις εφορίες, σε 120 δόσεις.
Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
Ο κατώτερος μισθός αυξάνεται και καθορίζεται από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Νέο ΕΚΑΣ ,με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα 700 ευρώ για το ζευγάρι των ηλικιωμένων. Σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.
Ο συντελεστής φορολογίας για άτομα με αναπηρία άνω του 67% μειώνεται κατά 5 μονάδες σε σχέση με τον ισχύοντα.
Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%.
Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
200 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια στις οικογένειες για κάθε νέο παιδί που γεννιέται (Ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα).
Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.
Γι’ αυτό χρειάζεται και επιδιώκουμε μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες στο Κίνημα Αλλαγής,  στις ερχόμενες εκλογές.
Εντολή  που θα αποτρέπει την κυριαρχία της ΝΔ και παράλληλα θα αποδυναμώσει τώρα, καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλες και Φίλοι,

Δεν είναι λύση η  επιστροφή της δεξιάς.
Είναι η  παράταξη  που ευθύνεται, με την καταστροφική πολιτική της, την περίοδο 2004-2009, για την κρίση και τα μνημόνια που μας βασανίζουν ακόμη.
Μια πολιτική για την οποία όχι μόνο δεν έχουν κάνει ούτε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά την στηρίζουν απόλυτα, δείχνουν αμετανόητοι, έτοιμοι να την επαναλάβουν.
Η ΝΔ βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών.
Προσδοκά ότι αυτό από μόνο του αρκεί για να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις. Η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει.
Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους.
Όσοι είναι φτωχοί ή δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να ωφεληθούν από τις φορο-ελαφρύνσεις κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης.
Η ΝΔ αποδέχεται πλήρως τον ρόλο του Υπερταμείου της υποτέλειας.
Και το χειρότερο: Παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες την διαπραγμάτευση για την αλλαγή των επώδυνων δεσμεύσεων Τσίπρα και τους στόχους για πλεονάσματα 3,5% ως το 2022.
Ψελλίζει μόνο για τα υπερπλεονάσματα του προϋπολογισμού, τα πέραν των 3,5%.
Έχουμε βαθιές ιδεολογικές διαφορές για τα θέματα κοινωνικής συνοχής.
Το Κοινωνικό Κράτος αποτελεί για μας κεντρικό στόχο και επιλογή. Δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Καμία προσπάθεια στην οικονομία δεν θα τελεσφορήσει αν η Κοινωνία, οι απλοί πολίτες δεν αισθανθούν ότι θα ωφεληθούν και αυτοί από την συμμετοχή τους.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στο υψηλό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας και η μιζέρια του κ. Τσίπρα το απαξιώνει εδώ και το διώχνει  στο εξωτερικό.
Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι ή που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό
Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες, που ψήφισαν με 13% την Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να φταίνε τα παιδιά. Φταίμε όλοι εμείς, που μιλάμε αλλά δεν ακούμε. Φταίει η άθλια πόλωση , το μίσος και ο διχασμός, που κάνει τα νέα παιδιά να αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς και να στρέφονται σε σκοτεινά μονοπάτια.
Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα μέρος μίας ολόκληρης γενιάς, όπως στα τέλη του ΄50 και στις αρχές του ’60. Κανένα κίνητρο για την επιστροφή, καμία φροντίδα, καμία επαφή. Η κυβέρνηση Τσίπρα ασχολήθηκε μόνο πως θα τους στερήσει την  ψήφο.
Μας ενδιαφέρουν οι νέοι και οι νέες που είναι άνεργοι – και βλέπουν τον πρωθυπουργό να ηγείται της εκστρατείας βολέματος των ημετέρων.

Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι:
Με αχαλίνωτη δεξιά που θα σαρώσει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδας, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες, η χώρα θα καεί.
Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής:
Που δεν θα επιτρέψει  να εγκλωβίσουν  τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο μιζέριας για τους πολλούς και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λίγων.
Η μοίρα της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού δεν είναι η μιζέρια που μας οδήγησε ο κ. Τσίπρας και μας επιφυλάσσει ο κ. Μητσοτάκης.
Είμαστε περήφανος λαός στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης.
Ζητάμε ισχυρή στήριξη στο Κίνημα Αλλαγής, ώστε να μην επιτρέψουμε οπισθοδρόμηση και ρεβανσισμό.
Να πάμε μόνο μπροστά.
Και για μας «μπροστά» σημαίνει μόνο ένα πράγμα.
ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.
Είμαστε δύναμη ομαλότητας και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.
Με πίστη στην ανάγκη για Εθνική Συνεννόηση στα Εθνικά Θέματα και τα μεγάλα ζητήματα.
Δεν μας απασχολούν οι Υπουργικές καρέκλες, δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία.
Μας ενδιαφέρει η Ελληνική Κοινωνία, οι άνθρωποι.
Αυτούς νοιαζόμαστε, σε αυτούς στρέφουμε το ενδιαφέρον μας.
Είμαστε απέναντι σε πολιτικές που έρχονται σε διαμετρική αντίθεση με τις προγραμματικές μας θέσεις.
Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση και όσο περνάει από το χέρι μας, θα αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο αποσταθεροποίησης, κάθε απόπειρα που θα βλάψει την πολιτική ομαλότητα και θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά και δημοκρατικά κεκτημένα.
Σε κρίσιμα εθνικά θέματα, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνταγματική αναθεώρηση, σε προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, στην επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, δεσμεύσεων της Κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, θα συμβάλλουμε θετικά και ουσιαστικά.
Γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την πιστεύουμε και την εννοούμε.
Η λογική επιστρέφει στη χώρα με τη δική σου ψήφο
Απογοητεύτηκες από τον ανεύθυνο και αλαζονικό ΣΥΡΙΖΑ;
Στράφηκες προς την ΝΔ μόνο και μόνο για να διώξεις τον Τσίπρα;
Επικαλούμαστε την λογική σου για μια ψήφο που αποδυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα αποτελεί δυνατό αντίβαρο στην ανεξέλεγκτη δεξιά.
Μην παραδίδεις την προοδευτική ταυτότητα σου.
Είναι πολύτιμη για το μέλλον όλων μας.
Με λογισμό και όνειρο προχωράμε.
Εμπιστευτείτε μας.
Ραντεβού στις 7 Ιούλη.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης