Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα υψηλά έτους αλλά με αύξηση μεταβλητότητας

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σε νέα υψηλά έτους αλλά με αύξηση μεταβλητότητας
ΑΓΟΡΑ: Όπως ανέμεναν οι αναλυτές, η αγορά δοκιμάζει νέα υψηλά πάνω από τις 856 μονάδες. Ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι συναλλαγές και φυσικά να διατηρηθεί το ανοδικό momentum. Να μην έχουν σχέση δηλαδή οι προηγούμενες συνεδριάσεις με τις τελευταίες που έβγαζαν μία κόπωση.

Οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει δυνατά αλλά ακολουθούν με καλή άνοδο Lamda, ΔΕΗ και Viohalco. Η τελευταία αποτελεί θετική έκπληξη και ίσως τραβήξει άλλες θυγατρικές του ομίλου που έχουν καλά θεμελιώδη.

Αν η κίνηση έχει συνέχεια και αναφερόμαστε στα βαριά χαρτιά θα δούμε να πολυετή υψηλά σε πολλές μετοχές. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στις τράπεζες οι οποίες θα γράψουν υψηλά λίγων μηνών.

AΓΟΡΑ (ΙΙ): Τα παραπάνω έλαβαν χώρα στα πρώτα 15 λεπτά. Μετά η αγορά γύρισε απότομα χάνοντας όλα τα κέρδη και αυξάνοντας τη μεταβλητότητα. Δεν μπορούμε να πούμε πως αυτή η εξέλιξη μας αρέσει.

Αναμένουμε τη συνέχεια αλλά όπως φαίνεται χρειάζεται αυξημένα αντανακλαστικά και προσοχή. Η αύξηση της μεταβλητότητας μπορεί να δημιουργεί ευκαιρίες αλλά κρύβει και κινδύνους.

ΤΖΙΡΟΣ: Στα πρώτα 15 λεπτά έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας λίγο πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Δεν είναι άσχημος ο τζίρος και είναι ακόμη νωρίς.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Αττικής δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και υπάρχουν θετικά νέα για την πορεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από άλλες τράπεζες. Η Πειραιώς κοιτάει τα 3 ευρώ ξανά και η Εθνική τα 2,40 ευρώ. Η Eurobank πήγε μέχρι 0,8455 ευρώ.

LAMDA: Συνεχίζει ανοδικά καθώς έδωσε και καλές λεπτομέρειες αναφορικά με το project του Ελληνικού και κρατάει ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στα 8,77 ευρώ με άνοδο 1,74% αλλά με όγκο μόλις 3 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Ξεκίνησε δυνατά και γρήγορα βγήκαν πωλητές και γύρισαν τη μετοχή σε μικρές απώλειες. Δίνει μάχη για το πρόσημο.

ΕΥΑΘ: Σήμερα 27/6 οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,126 ευρώ ανά μετοχή.

Η ΕΥΔΑΠ θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικό της μέρισμα αύριο 28/6 και οι κάτοχοι μετοχών θα λάβουν 0,27 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,243 ευρώ ανά μετοχή. Η Καρέλιας την 1η Ιουλίου θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 9,5 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 8,55 ευρώ ανά μετοχή. Επίσης οι μετοχές της ΓΕΒΚΑ θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,0135 ευρώ ανά μετοχή καθαρό.

ΕΛΠΕ: Οι μετοχές της θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο τελικό μέρισμα ύψους 0,50 ευρώ ή καθαρό 0,45 ευρώ ανά μετοχή 1η Ιουλίου. Η μετοχή στο ξεκίνημα πήγε μέχρι τα 9,07 ευρώ και προσπαθεί να σπάσει το προηγούμενο υψηλό της.

MODA BAGNO: Μετά το χθεσινό limit up, όπου απορροφήθηκε και όλη η προσφορά, η μετοχή ξεκίνησε απευθείας με νέο limit up και κλείδωσε στα 0,3560 ευρώ με άνοδο 9,88% και όγκο 17 χιλ. τεμάχια. Οι αγοραστές ζητάνε άλλα τόσα.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Μικρή και νοικοκυρεμένη ενισχύεται 6,18% και βρίσκεται στα 0,9450 ευρώ με όγκο 1.600 τεμάχια. Η αποτίμηση στα 7,8 εκατ. ευρώ.

ΛΥΚΟΣ: Στα 1,30 ευρώ με άνοδο 3,17% όγκο 13 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 26,7 εκατ. ευρώ. Υπάρχουν άλλες στην ίδια αποτίμηση που δεν έχουν τα δικά της χαρακτηριστικά στον ισολογισμό.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Στο +1,98% και στα 1,03 ευρώ με όγκο 20 χιλ. τεμάχια. Από τις αγαπημένες μετοχές της στήλης, βαθιά υποτιμημένη, με χαμηλό δανεισμό και μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αποτίμηση 41,4 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Πιέζεται στο ξεκίνημα και με όγκο 15 χιλ. τεμάχια χάνει 2,32% και βρίσκεται στα 22,70 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης