Τελευταία Νέα
Πολιτική

Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες την Κυριακή 30/6 - Μήνυμα συστράτευσης ενόψει της 7ης Ιουλίου

tags :
Περιοδεία Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες την Κυριακή 30/6 - Μήνυμα συστράτευσης ενόψει της 7ης Ιουλίου
Πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του ο πρώην πρωθυπουργός στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 7ης Ιουλίου
Πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του στην τελική ευθεία προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ύστερα από την χθεσινή παρέμβαση του στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» - την πρώτη ύστερα από 10 χρόνια σιωπής και απουσίας – περιόδευσε σήμερα Πέμπτη 27/6 στους Αμπελόκηπους και στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ο κ.Καραμανλής επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στους Αμπελόκηπους ενώ στη συνέχεια περπάτησε στην πλατεία Επταλόφου και στην πλατεία Ευόσμου, όπου είχε σύντομη επικοινωνία με τους πολίτες.
Αργότερα, σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:30, θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς ενώ αύριο Παρασκευή 28/6 θα επισκεφθεί τον Λαγκαδά και τον Σταυρό Θεσσαλονίκης.
Ο κ.Καραμανλής θα επισκεφθεί την ερχόμενη Κυριακή 30/6 τις Σέρρες ενώ τη Δευτέρα 1 Ιουλίου θα δώσει το παρών σε εκδήλωση για τα εθνικά θέματα, την οποία διοργανώνει ο υποψήφιος βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Αχιλλέας Καραμανλής.
Δεν αποκλείεται μάλιστα το Σάββατο 29/6 ο κ.Καραμανλής να επισκεφθεί και την Κομοτηνή σε μια κίνηση στήριξης του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Με αυτόν τον τρόπο ο κ.Καραμανλής στέλνει ένα σαφές μήνυμα συστράτευσης και ενότητας στη ΝΔ στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, στηρίζοντας την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη να επιτύχει τον απώτερο στόχο του που δεν είναι άλλος από το να λάβει ισχυρή εντολή και να σχηματίσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Αυτό άλλωστε επεσήμανε και στην χθεσινή κομματική ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στην οποία κάλεσε σε προσκλητήριο συστράτευσης για μια αυτοδύναμη νίκη καθώς όπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα και μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.
Ο κ.Καραμανλής εξαπέλυσε πυρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ορθά την καταψήφισε η ΝΔ καθώς δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι απειλές, εκβιασμούς και απόπειρες εκφοβισμού δεν δεχόμαστε ενώ υποστήριξε πως η ΝΔ ήταν αυτή που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
«Η Νέα Δημοκρατία ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή την επαύριο της αντιπολίτευσης και πρωταγωνιστεί στο δημόσιο βίο.
Στο μισό αυτό αιώνα άλλαξαν τόσα πολλά, κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα.
Η παράταξή μας, όμως, παραμένει ο κύριος πυλώνας.
Η ΝΔ βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας μεγάλης, εθνικής νίκης, κάτι που δεν είναι συμπτωματικό» υποστήριξε ο κ.Καραμανλής, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία.
 
Κάναμε λάθη

«Κάναμε και λάθη και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες μείναμε σταθεροί.
Υπηρετούμε τον ευρωπαϊκό προορισμό από τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με διορατικότητα, σιδηρά υπομονή και αποφασιστικότητα απέναντι σε εξωτερικές αντιξοότητες οδήγησε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Ξέρουμε ότι η Ευρώπη έχει αδυναμίες, νιώσαμε αδικημένοι από συμπεριφορές ετέρων μας, η σημερινή Ευρώπη απέχει πολύ από το ευρωπαϊκό όραμα, η ΕΕ όμως παραμένει ο καλύτερος και ο μοναδικός χώρος για την ασφάλεια της χώρας.
Άλλοι έκαναν καριέρα το αντιευρωπαϊσμό.
Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας.
Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά όχι μόνοι μας να βγάλουμε τα μάτια μας.
Το κρίσιμο καλοκαίρι του '15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Μετά το πρώτο εξάμηνο του '15 και την τότε κυβέρνηση σε αποσύνθεση, η ΝΔ όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, χωρίς κομματικό συμφέρον, σε βάρος του κομματικού συμφέροντος», ανέφερε ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του στον Κ. Μητσοτάκη.

Σαφής στήριξη στον Μητσοτάκη

«Ζούμε σε μια φάση που οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μνημονίων.
Έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας και καθαρό ορίζοντα.
Χρειάζεται ρωμαλέα ανάπτυξη, επενδύσεις και πολλές και καλές θέσεις εργασίας.
Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και πρωτίστως για τους νέους»
Πάνω απ' όλα η χώρα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.
Οι Έλληνες έχουμε ανάγκη να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμησή μας.
Προϋπόθεση για όλα αυτά είναι μια ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα και ορίζοντα τετραετίας.
Μόνο η παράταξή μας μπορεί να την προσφέρει.
Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναλάβει το δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης» τόνισε ο κ.Καραμανλής.
«Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτήν την αποφασιστική μάχη.
Και καλώ όσους επέλεξαν διαφορετικά σε προηγούμενες αναμετρήσεις να έρθουν κοντά μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη.
Καλώ όλους όσοι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επέλεξαν διαφορετικά κόμματα να έρθουν κοντά μας.
Δεν μας χωρίζει τίποτα και μας ενώνουν τόσα πολλά.
Για μια ακόμα φορά σας καλώ στην πρώτη γραμμή στις 7 Ιουλίου να πάμε μαζί μπροστά, να πάμε για τη νίκη, για την Ελλάδα, για τη ζωή» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης