Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Θάνος Τζήμερος: Φασισμός πολυτελείας...

tags :
Θάνος Τζήμερος: Φασισμός πολυτελείας...
Άρθρο του ιδρυτή και πρoέδρου του κόμματος Δημιουργία, ξανά!
Τι είναι ο φόρος; Ο ρεφενές που βάζουμε όλοι (όλοι;) για να έχουμε κρατικές υπηρεσίες (άθλιες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...). Αφού πληρώσω τον φόρο, σε ποιον ανήκουν τα λεφτά που μένουν; Ανήκουν ΣΕ ΜΕΝΑ!(Κι αυτά που μου κλέβει το κράτος με τον φόρο ανήκουν σε μένα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...) Μπορώ να τα κάνω ό,τι θέλω; "ΟΧΙ" απαντάει το κράτος.

Διότι αν τα ξοδέψεις σε πράγματα που το κράτος θεωρεί "πολυτελείας" θα σε ξαναφορολογήσει. Δεν είναι ο φόρος πολυτελείας μια καραμπινάτη μορφή φασισμού; Δεν είναι η απτή απόδειξη της εμμονής του κράτους-δυνάστη να κάνει κουμάντο στη ζωή σου, στα προσωπικά σου; Από πού κι ως πού δικαιούται το κράτος να έχει λόγο στο αν τα χρήματα που μου έμειναν στην τσέπη μετά τη φοροληστεία θα τα δώσω για να αγοράσω σκάφος ή ένα καλό αυτοκίνητο για να μεταφέρω με ασφάλεια και άνεση την οικογένειά μου ή θα φτιάξω μια πισίνα στον κήπο να κάνει βουτιές ο γιος μου ή θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου θα τα κάψω; Δικά μου δεν είναι; Δεν τα κάνω ό,τι θέλω;

Και στο φινάλε γιατί είναι πολυτέλεια να έχεις μια βάρκα 5,5 μέτρα στην Ελλάδα των 17.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής; Must θα έπρεπε να είναι! Γιατί είναι πολυτέλεια να έχεις μια πισίνα στον κήπο; Τι είναι η πισίνα; Μια γούβα με νερό! Στη γειτονιά μου στο Χαλάνδρι, έβλεπα πριν χρόνια να κυκλοφορεί μια μπορντώ Rolls-Royce. Παλιό μοντέλο, τριακονταετίας, αλλά ο ιδιοκτήτης το καταφχαριστιόταν. Με ποιο δικαίωμα το κράτος του λέει "ΟΧΙ!"; Μετά τα τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης που έπιαναν τα κυβικά, την είδα σε μια πυλωτή χωρίς πινακίδες. Καθαρή, γυαλισμένη αλλά ακίνητη. Θα έμπαινε μέσα ο έρμος χωρίς να βάζει μπρος, για να πάρει λίγο τζούρα από γκλάμουρ. Το κράτος δεν τον άφηνε να κάνει ούτε τον γύρο του τετραγώνου. Ήταν πολυτέλεια! Και τι σε νοιάζει εσένα, ρε; Δικαίωμά του δεν είναι; Όλα μια ιδέα δεν είναι; Άσ' τον να τη ζήσει! Μετά από λίγο καιρό δεν την ξαναείδα. Προφανώς την έδωσε, έπιανε και χώρο. Πόσες τέτοιες μικρές ιστορίες, αυτοκινήτων που δεν κινούνται, σκαφών που πουλήθηκαν ή που δεν αγοράστηκαν, πισινών που δεν κατασκευάστηκαν, παιδικών βουτιών που δεν έγιναν, έχει να διηγηθεί η κρίση;

Θα μου πεις, άλλοι δεν έχουν να φαν κι εσύ σχολιάζεις την πισίνα; Ναι! Διότι όταν μπλοκάρεις την οικονομική δραστηριότητα λόγω υπερφορολόγησης, θα πάψει να κυκλοφορεί το χρήμα, θα κλείσουν εταιρείες, θα χαθούν θέσεις εργασίας. Κι όταν φορολογείς κάτι ως “πολυτελείας” δεν σημαίνει ότι θα εισπράξεις περισσότερο φόρο. Ο κόσμος θα πάψει να το αγοράζει και τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν. Στοιχειώδες, αγαπητέ Γουώτσον!

Όμως, ξαναλέω, το βασικό πρόβλημα είναι ηθικής τάξης: ό,τι κι αν θεωρεί πολυτέλεια ο (εκάστοτε) Υπουργός Οικονομικών είναι δικό του θέμα. Προσωπικό. Δεν μας αφορά. Δεν νοείται φόρος πολυτελείας σε τίποτε. Τα χρήματά μου έχουν ήδη φορολογηθεί. Κάτω τα χέρια, ρε! Εγώ μπορεί να θεωρώ πολυτέλεια να πετάς πανέρια με γαρδένιες στα μπουζούκια, αλλά να θεωρώ είδος πρώτης ανάγκης ένα σκάφος. Είναι δικό μου θέμα. Δεν θα σου φορολογήσω τα πανέρια. Ούτε, φυσικά, και το σκάφος.

Ακούσατε κανένα κόμμα να είναι εναντίον του φόρου πολυτελείας; Όχι, βέβαια! Διότι εξυπηρετεί το αφήγημα "να φορολογηθούν οι πλούσιοι".Οι "έχοντες και κατέχοντες".Πολυτέλεια ίσον πλούτος, ίσον εχθρός του λαού, άρα σκίστε τον. Αυτό το ανήθικο, αλλά και αντιαναπτυξιακό concept, το υπηρέτησαν όλα τα αριστερά κόμματα του τελευταίου σοβιετιστάν της Ευρώπης: μπλε, πράσινα και κόκκινα.

Περιττό να πω ότι με κυβέρνηση ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ, μετά το 12% flat tax (που θα πληρώνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα αφού αφαιρέσουν όλες τις δαπάνες), όσα μένουν (και θα μένουν πολλά) θα είναι δικά σου. Τα κάνεις ό,τι θέλεις. Το κράτος θα τραβήξει τις άγαρμπες και αχόρταγες χερούκλες του από τη ζωή μας, που η μία είναι μόνιμα στην τσέπη μας και την ξετινάζει κι από τα ψιλά ακόμα, κι άλλη έχει γραπώσει τον λαιμό μας απειλώντας πως αν δεν πληρώσουμε το νταβατζηλίκι, θα μας κλείσει στη φυλακή. Γιατί έτσι όπως πάμε, σε λίγο πολυτέλεια θα είναι να μην χρωστάς. Και μπορεί να τη φορολογήσουν κι αυτή.

Θάνος Τζήμερος
Ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία, ξανά!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης