Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τα «βλέμματα» στην ψαλίδα που δείχνει να ανοίγει, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ερίζουν για τις ευθύνες Καραμανλή

tags :
Με τα «βλέμματα» στην ψαλίδα που δείχνει να ανοίγει, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ερίζουν για τις ευθύνες Καραμανλή
Στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν καινούρια μέτωπα σύγκρουσης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση
Στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν καινούρια μέτωπα σύγκρουσης με την Αξιωματική Αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα καθώς οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης συνεχίζουν να καταγράφουν σταθερά προβάδισμα της ΝΔ με πολύ μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, με τάσεις διεύρυνσης.
Προς αυτή την κατεύθυνση, ανοιξε και πάλι το θέμα των ευθυνών για τα μνημόνια από τον Αλέξη Τσίπρα λίγες ημέρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.
Την ευκαιρία άδραξε από την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην τελική ευθεία για τις εθνικές κάλπες.
Για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις ευθύνες του Κώστα Καραμανλή χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πρωθυπουργό που επέλεξε να φύγει και άφησε ανοιχτή την πόρτα στα μνημόνια.
Μάλιστα, σχολίασε με δεικτικό τρόπο την ομιλία του τονίζοντας πως «είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει.
Μίλησε 16 λεπτά άρα 1,5 λεπτό περίπου για κάθε χρόνο σιωπής».
Στην Κουμουνδούρου, φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο να τους εγκαταλείψουν οι μετριοπαθείς και οι «συντηρητικοί» πολίτες που τους ακολούθησαν το 2015 και τους κράτησαν στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, την Κατερίνα Παπακώστα που ήταν πριν στη ΝΔ κ.ο.κ.
Επιπροσθέτως, αυτό χαλάει το αφήγημα που ήθελε να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας με την πλατιά απεύθυνση που επιχείρησε πριν από λίγους μήνες και τη δημιουργία της Προοδευτικής Συμμαχίας στην οποία προσδοκά να χωρέσει στελέχη από την Κεντροαριστερά, την Αριστερά αλλά και από τον χώρο της δεξιάς.
Σε αυτό το σκηνικό και με τις κάλπες να  έρχονται κάθε μέρα και πιο κοντά στην Κουμουνδούρου κάνουν απεγνωσμένη προσπάθεια προκειμένου να μικρύνει η διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ.
Ακόμη και την ύστατη στιγμή αναζητούν το« κλειδί» που θα κλείσει την πόρτα και θα σταματήσουν οι διαρροές έτσι ώστε να αντιστραφεί το κλίμα.
Από την άλλη στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς φαίνεται δεν συμμερίζονται τις ίδιες αγωνίες ενώ είδαν με ικανοποίηση την εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή και το γεγονός ότι συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε για την ομιλία στη Θεσσαλονίκη ενώ ενώ όταν ρωτήθηκε για τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ σε ότι αφορά τα μνημόνια προσπάθησε να υποβαθμίσει τη συζήτηση σημειώνοντας ότι δεν είναι ώρα για κριτική.
«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται να γυρίσει πίσω στο 2007, το 2008 ή το 2009, αλλά τον ενδιαφέρει τι θα συμβεί το 2021», δήλωσε με νόημα.
Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει την προσοχή του στο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και προτάσει σε όλες τις περιοδείες, τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί προκειμένου να βρει την μέγιστη ανταπόκριση από την κοινωνία.

Χρύδα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης