Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Ηγετική εμφάνιση Biden και Sanders στο debate των Δημοκρατικών

Politico: Ηγετική εμφάνιση Biden και Sanders στο debate των Δημοκρατικών
Από την αντιπαράθεση αυτή, η Harris αναδείχτηκε ως η πιο θορυβώδης διεκδικήτρια του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, στην τηλεοπτική σκηνή
Για ηγετική εμφάνιση των υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Joe Biden και Bernie Sanders, κάνει λόγο το Politico, ενώ χαρακτηρίζει αουτσάιντερ την Kamala Harris.
Για το πρώτο μισό της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος, ο Biden παρουσίασε την εικόνα που θα ήθελε να παρουσιάσει, ως ο κεντρικός διεκδικητής της προεδρίας των ΗΠΑ για τους Δημοκρατικούς.
Από την άλλη μεριά, η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Kamala Harris προσπάθησε να αλλάξει τη θετική αυτή εικόνα για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς του επιτέθηκε για την αντίθετη στάση του σε ζητήματα φυλετικού διαχωρισμού, αλλά και για τις σχέσεις συνεργασίας που είχε τα χρόνια που υπηρέτησε στην Γερουσία των ΗΠΑ, σχολιάζει το “Politico.”
Στη διάρκεια της φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, τόσο ο Biden, όσο και η Harris ύψωσαν τις φωνές τους, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν για τα φυλετικά ζητήματα.
Από την αντιπαράθεση αυτή, η Harris αναδείχτηκε ως η πιο θορυβώδης διεκδικήτρια του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, στην τηλεοπτική σκηνή.
Νωρίτερα, η ίδια είχε παρέμβει ως η φωνή της λογικής μεταξύ των άλλων διεκδικητών του προεδρικού χρίσματος λέγοντας: “Παιδιά, το γνωρίζετε αυτό; Η Αμερική δεν θέλει να γίνει μάρτυρας σε μία μάχη για το φαγητό.
Αυτό που θέλουν να ξέρουν είναι πως θα τους βάλουμε φαγητό στο τραπέζι τους.”
Η τοποθέτηση αυτή, της Χάρις προκάλεσε χειροκροτήματα στο ακροατήριο.
Η συζήτηση άρχισε με τους δύο υποψηφίους Biden και Sanders που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, με μία επίδειξη της ρητορικής ικανότητας που διαθέτουν.
Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του, σύμφωνα με τα οποία οι πλούσιοι δεν θα αντιμετωπιστούν πολύ διαφορετικά από μια προεδρία Biden, ο πρώην αντιπρόεδρος επιτέθηκε άμεσα κατά του πιο προσφιλή στόχου του: του προέδρου Trump.
Ο Sanders δέχθηκε μία ερώτηση για το αν οι προτάσεις του θα έχουν ως συνέπεια την επιβολή αυξημένων φόρων για την μεσαία τάξη.
Αφού εξήγησε την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Medicare for All), αλλά και την χρηματοδότηση της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους από τα σπουδαστικά δάνεια, ο ίδιος είπε ότι οι φόροι θα αυξηθούν, αλλά τα οικονομικά κόστη για την υγεία θα μειωθούν.
“Έχουμε ένα νέο όραμα για την Αμερική. Την περίοδο αυτή, έχουμε τρεις ανθρώπους σε αυτή την χώρα που έχουν περισσότερο πλούτο από το 50% της Αμερικής, ενώ 500.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους σήμερα.
Νομίζουμε ότι είναι καιρός για αλλαγή. Πραγματική αλλαγή,” είπε ο Sanders.
“Με αυτό εννοώ ότι η φροντίδα υγείας είναι κατά την άποψή μου, ένα ανθρώπινο δικαίωμα.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης