Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρομερό εξάμηνο με νέα υψηλά και απόδοση 41,6%.

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τρομερό εξάμηνο με νέα υψηλά και απόδοση 41,6%.
ΑΓΟΡΑ: Τρομερό window dressing. Είχαμε μπορεί και χρόνια να δούμε τέτοιες εντολές, τέτοιες μάχες κυρίως στις τραπεζικές μετοχές και τέτοιο αποτέλεσμα φυσικά για το ΧΑ. Μυθικό το πρώτο εξάμηνο μοίρασε απλόχερα κέρδη και ξαναέβαλε στο κάδρο τη χρηματιστηριακή μας αγορά.

Η επόμενη βδομάδα είναι εβδομάδα εκλογών οπότε ίσως δούμε να αποτυπώνονται στο ταμπλό ακόμη καλύτερα οι εκτιμήσεις της αγοράς για το τελικό αποτέλεσμα. Πάντως θα πρέπει να πούμε πως η αγορά αν δεν είχε σήμερα τις κινήσεις ωραιοποίησης δεν το γλίτωνε το αρνητικό πρόσημο.

Μία κούραση την έβγαλε πάλι και ο τζίρος ήταν εξαιρετικά μικρός για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Η τελευταία ώρα και οι δημοπρασίες αύξησαν τζίρο και αδρεναλίνη. Περιμένουμε τώρα την ανακοίνωση της ΔΕΗ για να μελετήσουμε τα αποτελέσματα. Η έντονη φημολογία για αύξηση τιμολογίων έφερε τοποθετήσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη η κίνηση από τα χαμηλά στα υψηλά και μεγάλες εντολές κατά τη διάρκεια της τελευταίας ώρας και φυσικά στις δημοπρασίες. Η Alpha Bank έγραψε χαμηλό στα 1,6510 ευρώ και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 1,76 ευρώ.

Η Eurobank έγραψε χαμηλό ημέρας στα 0,8210 ευρώ και έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 0,8650 ευρώ. Η Τράπεζα Πειραιώς με τη σειρά της είχε χαμηλό στα 2,87 ευρώ και έκλεισε και αυτή στο υψηλό ημέρας και στα 3,0640 ευρώ. Τέλος η Εθνική Τράπεζα είχε χαμηλό στα 2,3240 ευρώ και έκλεισε στα 2,41 ευρώ που εννοείται είναι υψηλό ημέρας.

Έτσι ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 4,22% και σε υψηλό ημέρας βοηθώντας την αγορά να κλείσει σε υψηλό 12 μηνών και μάλιστα με εξαιρετικές συναλλαγές. Τρομερό εξάμηνο με την Πειραιώς στο +264%, την Εθνική στο +120%, τη Eurobank στο +60% και την Alpha Bank επίσης στο +60%.

INTERCONTINENTAL INT.: Είχε ένα πακέτο 52 χιλ. τεμάχια αλλά έκανε και μέσα στην αγορά άλλες 20 χιλ. τεμάχια. Δεν μας έχει συνηθίσει σε μεγάλους όγκους εκτός και αν κάποιοι άρχισαν να ασχολούνται σοβαρά με τη μετοχή. Ελπίζουμε σε αύξηση εμπορευσιμότητας όπως το ίδιο ελπίζουμε για όλα τα χαρτιά.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤ.: Δεύτερη μέρα ανόδου και έγραψε και αυτή υψηλά. Ο όγκος στις 215 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 44 εκατ. ευρώ. Από τον όμιλο είχε σήμερα την καλύτερη πορεία.

FORTHNET: Η ανακοίνωση για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία έχει αναπτερώσει το ηθικό των αγοραστών και έχει δώσει μία καλή ώθηση στη μετοχή. Στα 0,19 ευρώ με άνοδο 5,56% και όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Δε βιάστηκαν οι αγοραστές σήμερα και δεν απορρόφησαν ψηλά την προσφορά. Στα 0,3660 ευρώ με άνοδο 2,81% και όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Έγραψε υψηλό στα 0,3880 ευρώ.

CENTRIC: Κάπως καλύτερη η δική της συμπεριφορά σήμερα αν και έχει κουράσει... Ενισχύθηκε 1,74% και έκλεισε στα 0,2340 ευρώ με όγκο 110 χιλ. τεμάχια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κουράζει  και η δική της συμπεριφορά. Έχει καθίσει μεταξύ 2,15-2,20 ευρώ έχει ρίξει όγκους και υποτίθεται ότι συσσωρεύει. Κουράζει και λίγο η διοίκηση που δεν παίρνει μία απόφαση. Στα 2,20 ευρώ, αμετάβλητη με μικρό όγκο 6 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Κάθεται και αυτή μέρες τώρα κοντά στα 1,60 ευρώ και παλεύει με την κεφαλαιοποίηση στα 18 εκατ. ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Η μετοχή με τα χίλια βάσανα έκλεισε το εξάμηνο στο +21% μία απόδοση που είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή της αγοράς. Παίζουν άλλες τύχες στο ταμπλό οι επενδυτές και εδώ, πέρα βρέχει. Με δύο λιμάνια δικά της, με τέτοιους μύλους και με τέτοια ασφάλεια που προσφέρει ο ισολογισμός. Λες και μπορεί κάποιος εύκολα να φτιάξει αυτό που έχει η εταιρεία.

Καλό Σαββατοκύριακο
Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης