Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο κοντά στη διαδοχή Juncker ο Timmermans - Αρνείται η Merkel το παρασκήνιο για την απόρριψη Weber

Ποιο κοντά στη διαδοχή Juncker ο Timmermans - Αρνείται η Merkel το παρασκήνιο για την  απόρριψη Weber
Και οι δύο υποψήφιοι τους οποίους θα χαρακτήριζα τους μόνους πραγματικούς υποψηφίους παραμένουν στην κούρσα
Στην Οσάκα της Ιαπωνίας και στη συνάντηση των G20 συνεχίζεται το παρασκήνιο για τη διαδοχή Juncker με τη Γερμανίδα καγκελάριο Merkel να μην επιβεβαιώσει τις πληροφορίες της Die Welt ότι ο Manfred Weber βρίσκεται εκτός κούρσας για την προεδρία της Κομισιόν μετά από απόφαση των ευρωπαίων ηγετών με την πόρτα να είναι πλέον ανοικτή στον Frans Timmermans.
Χωρίς να αναφερθεί στο όνομα των δύο υποψηφίων, η Γερμανίδα καγκελάριος κατέστησε σαφές πως μόνο οι υποψήφιοι του ΕΛΚ και των Σοσιαλιστών βρίσκονται στην κούρσα της διαδοχής του Jean Claude Juncker αυτή τη στιγμή, αποκλείοντας την Margrette Vestager των Φιλελευθέρων και αποφεύγοντας την όποια αναφορά στην περίπτωση του Mario Draghi, που ήρθε μόλις χθες στο προσκήνιο.
«Και οι δύο υποψήφιοι, τους οποίους θα χαρακτήριζα τους μόνους πραγματικούς υποψηφίους, παραμένουν στην κούρσα και έχουν και οι δύο διαβεβαιώσει ότι η διαδικασία αυτή θα τηρηθεί και στο μέλλον» τόνισε η Merkel στο περιθώριο της Συνόδου του G20. Mάλιστα εμφανίστηκε αισιόδοξη να υπάρξει οριστική απόφαση αύριο, Κυριακή. παρά το γεγονός ότι χθες ο πρόεδρος της Ε.Ε., Tusk, σχολίαζε πως δεν θα πρέπει να αναμένεται «λευκός καπνός» από την Οσάκα.
Με τον Macron να αποκλείει τον Weber, ο Timmermans εδώ και καιρό διεκδικούσε τον τίτλο του φαβορί. Ωστόσο πολλοί πίστευαν ότι θα υπάρξει πίεση να αναλάβει μία γυναίκα τη θέση και η Vestager που από το πόστο της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε δώσει μάχη κατά των κολοσσών της Σίλικον Βάλεϊ και όχι μόνο ήταν για ορισμένους ιδανική επιλογή. Το «όχι» της σε μεγάλα deals, που θα δημιουργούσαν Ευρωπαίους «πρωταθλητές» είναι ίσως αυτό που της στοίχισε.
Στο τραπέζι φάνηκε να πέφτει προς στιγμήν και το «χαρτί» του Draghi, ο οποίος ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης