Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη, όχι κομματική επιδίωξη

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη, όχι κομματική επιδίωξη
Η ΝΔ θα εφαρμόσει μια στιβαρή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ανοικτών οριζόντων
«Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού ή χαλαρής ψήφου καθώς η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη, όχι κομματική επιδίωξη» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Σε συνέντευξη στο ΑΜΠΕ ο κ. Κουμουτσάκος υπογραμμίζει πως «η χώρα, την ώρα αυτή, δεν αντέχει ούτε μία μέρα κενό εξουσίας» ενώ αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως σε αυτά που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και εν γένει τις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου, δηλώνει:
«Οι Έλληνες είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη. Θέλουμε διάλογο αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θέλουμε συνεργασία αλλά με σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας».
Ερωτηθείς για την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστηρίζει:
"Η ΝΔ θα εφαρμόσει μια στιβαρή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ανοικτών οριζόντων, που θα αναβαθμίζει τη θέση μας στην ΕΕ, την ευρύτερη γειτονιά μας και την παγκόσμια κοινότητα. Μια πολιτική πατριωτική, νηφάλια, αποφασιστική και δραστήρια, που υπερασπίζεται και προάγει τα εθνικά μας συμφέροντα".
Σχολιάζοντας την πιθανή σύνθεση της επόμενης Βουλής υπογραμμίζει πως «για το συμφέρον της πατρίδας μας, είναι καλό να μην επιτρέψουμε να επηρεάζουν την πορεία της χώρας οι φωνές που εκφράζουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας ή εκφραστές πολιτικής φαιδρότητας και θεωριών συνομωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης