Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin στους G20: Η Ρωσία θα κάνει οτι είναι δυνατό για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ

Putin στους G20: Η Ρωσία θα κάνει οτι είναι δυνατό για να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ
Putin και Trump συζήτησαν για το διεθνές εμπόριο, την κατάσταση στη Συρία και την Αν. Μεσόγειο, τα πυρηνικά του Ιράν και την κατάσταση στη Βενεζουέλα 
Διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βελτιώσει τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Putin μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Trump στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
δήλωσε το Σάββατο ότι η Μόσχα θα κάνει ό, τι θα μπορούσε για να βελτιώσει τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν στραγγαλιστεί από χρόνια διπλωματικών συγκρούσεων για την Ουκρανία και κατηγορίες για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές στις ΗΠΑ.
Putin και Trump στη συνάντηση τους συζήτησαν για θέματα που αφορούν το διεθνές εμπόριο, την κατάσταση στη Συρία και την Αν. Μεσόγειο, τα πυρηνικά του Ιράν και την κατάσταση στη Βενεζουέλα ενώ ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε τον Trump να επισκεφθεί τη Μόσχα τον Μάιο του 2020 στον εορτασμό των 75 χρόνων από την ήττα των Ναζί από το Ρωσικό στρατό.
«Ο πρόεδρος Putin με κάλεσε και είπα ότι θα το εξετάσω πολύ σοβαρά», δήλωσε ο Trump σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής.
Ο ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Trump ως «καλή, επιχειρηματική και ρεαλιστική» και είπε ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι οι αμφίδρομοι οικονομικοί δεσμοί απαιτούν βελτίωση.
«Νομίζω ότι και οι δύο καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να λύσουμε με κάποιο τρόπο την παρούσα κατάσταση», δήλωσε ο Putin, προσθέτοντας ότι τα δύο έθνη πρέπει να «βρουν κάπως τη δύναμη να γυρίσουν τη σελίδα και να προχωρήσουν».
Ο ρώσος πρόεδρος ωστόσο, ερωτηθείς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο κορυφής σχετικά με την πιθανότητα επιβολής από τις ΗΠΑ νέων κυρώσεων κατά της Μόσχας εξαιτίας της Ουκρανικής κρίσης, δήλωσε ότι «η Ουάσινγκτον είναι αυτή που θα αποφασίσει τον καλύτερο τρόπο για την οικοδόμηση σχέσεων με τη Μόσχα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης