Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Στις 7 Ιουλίου η συνεδρίαση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τις περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας

tags :
Deutsche Bank: Στις 7 Ιουλίου η συνεδρίαση για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τις περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας
Οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν περίπου κατά το ήμισυ στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας
Στις 7 Ιουλίου θα συνέλθει η διοίκηση της Deutsche Bank, προκειμένου να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του γερμανικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που πιθανότατα θα επιφέρει περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Πάντως εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν περίπου κατά το ήμισυ στην επενδυτική μονάδα της τράπεζας, καθώς το κλείσιμο αυτής είναι ένας βασικός πυλώνας του στρατηγικού σχεδίου αναδιάρθρωσης.
Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης οι μονάδες διαπραγμάτευσης μετοχών εκτός ηπειρωτικής Ευρώπης θα συρρικνωθούν ή θα κλείσουν ολοσχερώς.
Αυτό σημαίνει πως θα δρομολογηθούν μεγάλες περικοπές στο προσωπικό που διαθέτει ο γερμανικός κολοσσός στις ΗΠΑ και στη Βρετανία όπου απασχολεί περίπου 8.000 και 10.000 άτομα, αντίστοιχα.
Το μεγαλύτερο πλήγμα θα υποστεί το Σίτι του Λονδίνου διότι η Deutsche Bank είχε ήδη ανακοινώσει το 2018 την απόλυση 7.000 υπαλλήλων.
Η Deutsche Bank ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες του Σίτι του Λονδίνου που σήμερα διανύει μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας μαζί με την υπόλοιπη χώρα ενόψει του Brexit.
Κάποτε το προσωπικό της Deutsche Bank στη Βρετανία είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης