Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη - Στους 46 βαθμούς ο υδράργυρος στη Γαλλία - 3 νεκροί στην Ιταλία από θερμοπληξία

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ευρώπη - Στους 46 βαθμούς ο υδράργυρος στη Γαλλία - 3 νεκροί στην Ιταλία από θερμοπληξία
Ο ευρωπαϊκός καύσωνας αποτελεί άλλη ένα ακραίο καιρικό επεισόδιο που συνδέεται με τα αέρια του θερμοκηπίου
Τους 46 βαθμούς Κελσίου άγγιξαν τα θερμόμετρα στη Γαλλία με τη χώρα να υποφέρει από πρωτοφανή κύμα καύσωνα αλλά και μεγάλες πυρκαγιές ενώ ιδιαίτερα υψηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Ισπανία και την Ιταλία αλλά και τη Βρετανία.
Στην επαρχία Γκαρ της νότιας Γαλλίας τα θερμόμετρα έδειξαν 45,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ περισσότεροι από 700 πυροσβέστες με τη συνδρομή δέκα αεροσκαφών προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μία τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη.
Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή απώλειες ζωών, ενώ τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως συνελήφθη ένα άτομο με την υποψία του εμπρησμού.
Στο Παρίσι η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς και οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν την κυκλοφορία παλαιών οχημάτων προκειμένου να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ο ευρωπαϊκός καύσωνας αποτελεί άλλη ένα ακραίο καιρικό επεισόδιο που συνδέεται με τα αέρια του θερμοκηπίου, σχολιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.
Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η θερμότερη του έτους -ως σήμερα- για τη Βρετανία όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ως τους 35 βαθμούς, ενώ στην Ισπανία, 40 από τις 50 επαρχίες της χώρας τέθηκαν σε επιφυλακή.
Οι θερμοκρασίες στη χώρα της Ιβηρικής ξεπέρασαν τους 43 βαθμούς σε περιοχές της Καταλονίας, όπου οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της μία πυρκαγιά που μαινόταν σε έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Στη γειτονική μας Ιταλία το κύμα του καύσωνα προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ τα νοσοκομεία του Μιλάνου ανέφεραν 35% αύξηση στα επείγοντα περιστατικά που σχετίζονται με θερμοπληξίες.
Η αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της συνεχούς χρήσης των κλιματιστικών έχει προκαλέσει σποραδικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πόλης.
Το κύμα του καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, αν και η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε μεγάλο μέρος της ηπείρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης