Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ron Paul Institute: Τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον επιδιώκουν τον πόλεμο στο Ιράν

tags :
Ron Paul Institute: Τα «γεράκια» της Ουάσιγκτον επιδιώκουν τον πόλεμο στο Ιράν
Ron Paul Institute: Ειλλημένη απόφαση των ΗΠΑ να κηρυχτεί πόλεμος στο Ιράν
Το 2017, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) δημιούργησε μια ειδική μονάδα - το Κέντρο αποστολής του Ιράν - για να εστιάσει την προσοχή στα σχέδια των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν αναφέρει σε ανάλυσή του το Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Η πρωτοβουλία για τη μονάδα αυτή προερχόταν από τον τότε διευθυντή της CIA John Brennan, ο οποίος άφησε τη θέση του όταν ανέλαβε την προεδρία ο D. Trump.
Ο Brennan πίστευε ότι η CIA έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή της σε ό, τι βλέπουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως προβληματικές περιοχές - για παράδειγμα τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Αυτό προηγήθηκε της διοίκησης του Trump.
Ο διάδοχος της Brennan, Mike Pompeo, ο οποίος ήταν διευθυντής της CIA για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο (έως ότου διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ), συνέχισε την πολιτική αυτή.
Η δραστηριότητα της CIA σχετικά με το Ιράν διεξήχθη στο Τμήμα Επιχειρήσεων του Ιράν (Persia House).
Αυτό ήταν ένα τμήμα με ειδικούς του Ιράν που δημιούργησαν γνώσεις σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Ιράν και την ιρανική διασπορά.
Αυτό που ανησυχούσε τα «γεράκια» στην Ουάσινγκτον ήταν ότι   «το Κέντρο αποστολής του Ιράν» ήταν στελεχωμένο με Ιρανούς ειδικούς που δεν είχαν ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Ορισμένοι από αυτοί λόγω της μακράς τους συγκέντρωσης στο Ιράν, είχαν αναπτύξει μια ευαισθησία προς τη  χώρα.
Για να ηγηθεί του Κέντρου αποστολής του Ιράν, η CIA διόρισε τον Michael D'Andrea.
Ο D'Andrea ήταν κεντρικός στο πρόγραμμα ανακρίσεων μετά την 9η Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έτρεξε στο κέντρο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της CIA.
Οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια ήταν βασικά στοιχεία για την προσέγγισή του.
Ήταν ο D'Andrea ο οποίος επέκτεινε το πρόγραμμα drones της CIA, ιδίως τo «drone strike program».
Τo «drone strike program» είναι ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέσο καθώς δίνει τη δυνατότητα στη CIA να σκοτώσει όποιον ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο προφίλ - ένας άνθρωπος μιας συγκεκριμένης ηλικίας, για παράδειγμα, με ένα τηλέφωνο που είχε χρησιμοποιηθεί για να καλέσει κάποιον σε μια λίστα.
Οι σκοτεινές τέχνες της CIA είναι ακριβώς εκείνες του D'Andrea.
Ο D'Andrea είναι κοντά στους Άραβες του Κόλπου.
Οι Άραβες του Κόλπου πιέζουν σκληρά για δράση εναντίον του Ιράν, άποψη που συμμερίζεται ο D'Andrea και τμήματα της ομάδας του.
Για τη σκληρή του στάση έναντι του Ιράν, ο D'Andrea είναι γνωστός - ειρωνικά - ως «Ayatollah Mike».
Ο D'Andrea και οι άνθρωποι όπως ο Bolton είναι μέρος ενός οικοσυστήματος ανδρών που έχουν σπλαχνικό μίσος για το Ιράν και είναι κοντά στην κοσμοθεωρία της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.
Αυτοί είναι άνδρες που είναι απερίσκεπτοι με τη βία, πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να προκληθεί ένας πόλεμος εναντίον του Ιράν.
Ο D’Andrea και τα «γεράκια» απομάκρυναν αρκετούς εμπειρογνώμονες από το Κέντρο αποστολής του Ιράν, στελέχη όπως η Margaret Stromecki - που ήταν επικεφαλής του τμήματος αναλύσεων.
Δεν υπάρχει χώρος στη διοίκηση του Trump, είπε ένας πρώην αξιωματούχος, για διαφωνία σχετικά με την πολιτική του Ιράν.

Ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας

Ο «δίδυμος» του D'Andrea έξω από τον Λευκό Οίκο είναι ο Thomas Kaplan, ο δισεκατομμυριούχος που ίδρυσε δύο think tank που είναι επιφορτισμένα  με την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Τα δύο think tank είναι το United Against Nuclear Iran (UANI) και Counter Extremism Project και προωθούν μια ατζέντα μεγάλης δυσαρέσκειας των μουσουλμάνων γενικότερα και του Ιράν ειδικότερα.
Ο Kaplan κατηγόρησε το Ιράν για τη δημιουργία του ISIS, διότι ήταν το Ιράν - ο Kaplan είπε - ότι «χρησιμοποίησε ένα τρομερό σουνιτικό κίνημα» για να διευρύνει την έκτασή του από την «Περσία στη Μεσόγειο».
Ένας τέτοιος παραλογισμός ακολούθησε μια θεμελιώδη εσφαλμένη ερμηνεία των εννοιών της Σιτίας όπως η taqiya , που σημαίνει σύνεση και όχι -όπως υποστηρίζουν ο Kaplan και άλλοι- εξαπάτηση.
Ο Kaplan, παράξενα, μοιράζεται περισσότερο με το ISIS από ό, τι το Ιράν με αυτήν την ομάδα - καθώς τόσο το Kaplan όσο και το ISIS οδηγούνται από το μίσος τους απέναντι σε εκείνους που ακολουθούν τις παραδόσεις των Σιίτών του Ισλάμ.
Είναι λογικό οι ομάδες αντιπάλων του Kaplan να συγκεντρώνουν τη CIA και τα χρήματα.
Ο επικεφαλής του UANI είναι ο Mark Wallace, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ομίλου Kaplan Tigris, μια επιχείρηση με επενδύσεις - τις οποίες παραδέχεται - θα επωφεληθούν από την «αστάθεια στη Μέση Ανατολή».
Η συνεργασία με το UANI και το πρόγραμμα Counter Extremism είναι Norman Roule, πρώην εθνικός διαχειριστής πληροφοριών για το Ιράν στην Εθνική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο Roule υποστήριξε τις προσπάθειες του Ιδρύματος Αραβίας, το οποίο διευθύνει ο Ali Shihabi, ένας άνθρωπος με στενούς δεσμούς με τη Σαουδική Μοναρχία.
Το Arabia Foundation δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα τις δημόσιες σχέσεις για τους Σαουδάραβες, από ό, τι οι Σαουδικοί διπλωμάτες είναι σε θέση να κάνουν.
Ο Shihabi είναι ο γιος ενός από τους πιο γνωστούς διπλωμάτες της Σαουδικής Αραβίας, του Samir al-Shihabi, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ως πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στο Πακιστάν κατά τη διάρκεια του πολέμου που δημιούργησε την Αλ Κάιντα.
Αυτοί οι άνδρες - οι Kaplan και Bolton, D'Andrea και Shihabi - είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την πλήρη δύναμη του αμερικανικού στρατού για να προωθήσουν τους επικίνδυνους στόχους των Αραβικών βασιλικών του Κόλπου (της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ).
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια αποστολή.
Θέλουν πόλεμο εναντίον του Ιράν.
Δεν θα σταματήσουν έως ότου τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη των ΗΠΑ εξαπολύσουν επίθεση στην Τεχεράνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης