Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Τα στοιχεία για το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/7) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης παρέμεινε αμετάβλητο στο 5%, παρά την πτώση που σημειώθηκε στο συνολικό αριθμό ανέργων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, ο συνολικός αριθμός ανέργων υποχώρησε κατά 1000 άτομα, στα 2,281 εκατ. άτομα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στα 3.000 άτομα.
Παράλληλα, αύξηση σημειώθηκε στον συνολικό αριθμό υποαπασχολούμενων, και συγκεκριμένα κατά 6.000 άτομα, στα 3,172 εκατ. άτομα, γεγονός που η Υπηρεσία αποδίδει κυρίως στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον.
«Η επίδραση του χαλαρού οικονομικού περιβάλλοντος εμφανίζεται σαφέστερα στην υποαπασχόληση, η οποία αντικατοπτρίζει επίσης αλλαγές στην πολιτική της αφοράς εργασίας και τη βραχυπρόθεσμη ανικανότητα προς εργασία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης