Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Λαμπρή εκδήλωση για τη βράβευση των συνεργατών Εταιρικού Παραγωγικού Δικτύου

tags :
Εθνική Ασφαλιστική: Λαμπρή εκδήλωση για τη βράβευση των συνεργατών Εταιρικού Παραγωγικού Δικτύου
Περίπου 1.000 μέλη της Εθνικής Ασφαλιστικής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Διοικητική Ομάδα
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Εθνική Ασφαλιστική τίμησε τους συνεργάτες του Εταιρικού Παραγωγικού της Δικτύου, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.
Περίπου 1.000 μέλη της μεγάλης οικογένειας της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Ελλάδα και ξεχωριστοί καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία σε «ζεστό ρυθμό» να ανταλλάξουν απόψεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Διοικητική Ομάδα, και φυσικά να συγχαρούν όλους όσοι πέτυχαν τους ετήσιους παραγωγικούς στόχους τους.
Στην ομιλία του, κατά την έναρξη της μοναδικής αυτής βραδιάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Χριστόφορος Σαρδελής, αναφέρθηκε πρωτίστως στην αποστολή της εταιρείας.
«Το βασικό ζητούμενο», τόνισε, «είναι το πώς όλοι εμείς, διοίκηση, στελέχη, δίκτυα πωλήσεων αξιοποιούμε τις δεξιότητές μας, ώστε, μαζί με την προσφερόμενη τεχνολογία, να προσφέρουμε χρήσιμες, καινοτόμες και προσιτές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων μας.
Αυτή είναι η αποστολή μας και, αν το κάνουμε σωστά, προσδίδουμε αξία στο brand name».
Ο κ. Σαρδελής υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να ανταποκριθούμε με σωστό τρόπο σε δεδομένες και σταθερές κοινωνικές ή ατομικές ανάγκες, αλλά στο να είμαστε συγχρονισμένοι με τη δυναμική μιας αγοράς που μεταβάλλεται διαρκώς, όπως βέβαια και η συμπεριφορά και οι ανάγκες των πελατών μας».
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις τάσεις της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, με τις οποίες θα πρέπει αργά ή γρήγορα να ευθυγραμμιστεί η Εθνική Ασφαλιστική και στάθηκε ιδιαίτερα στην εισβολή της ψηφιακής τεχνολογίας και τις δυσκολίες αντιμετώπισης των λεγόμενων αναδυόμενων κινδύνων.
Όπως επισήμανε, οι ραγδαίες εξελίξεις οδηγούν μοιραία και σε νέες μορφές κινδύνων, τους λεγόμενους αναδυόμενους κινδύνους, με πιο γνωστό τον κίνδυνο των κυβερνοεπιθέσεων αλλά και αυτούς που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή».
Αναφερόμενος στους ρυθμούς με τους οποίους αλλάζουν βασικά δεδομένα του Κλάδου στην Ευρώπη, εστίασε στις επιπτώσεις από τα χαμηλά επιτόκια και την εμφάνιση προϊόντων πανευρωπαϊκής κάλυψης, όπως τη σχεδιαζόμενη εμφάνιση πανευρωπαϊκών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων του τρίτου πυλώνα, το λεγόμενο Pan-European Personal Pension Product ή PEPP, το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του σε δύο ή τρία χρόνια από σήμερα.
«Είναι οι ρυθμοί της ελληνικής αγοράς συντονισμένοι με αυτούς της Ευρωπαϊκής ή της παγκόσμιας αγοράς;
Και είναι οι ρυθμοί της Εθνικής Ασφαλιστικής συντονισμένοι με αυτούς της υπόλοιπης εγχώριας αγοράς, ώστε να μπορούμε να διατηρήσουμε την πρωτοκαθεδρία και να δίνουμε τον ρυθμό;», διερωτήθηκε και τόνισε: «Η δική μου απάντηση είναι ΝΑΙ, αλλά δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».
Σε επίπεδο εταιρείας, όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σχέδιο μετασχηματισμού της, το οποίο αγγίζει όχι μόνο τις υποδομές αλλά και τα δίκτυα πωλήσεων.
«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα 6 πυλώνων, 21 δράσεων και εκατοντάδων επί μέρους ενεργειών», είπε και υπογράμμισε: «Είμαστε σε εποχή μεγάλων ανατροπών για τον κλάδο μας και η πρωτοκαθεδρία πρέπει να επαληθεύεται με τις επιλογές και τα έργα μας, πράγμα που σημαίνει μια διαρκή αναμέτρηση πρωτίστως με τους ίδιους μας τους εαυτούς».
«Βρίσκομαι ενώπιον αυτών, που είναι οι καλύτεροι, διότι απλά πράττουν όσα απαιτούνται για να είναι!», τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σταύρος Κωνσταντάς, υπογραμμίζοντας ότι «με προσήλωση στους στόχους, ισχυρή θέληση και συνεχή  δράση, δεν προσφέρετε απλά πρόσκαιρες νίκες στην Εταιρεία μας, αλλά την διατηρείτε σταθερά στο βάθρο του πρωταθλητή! Βάζοντας όλο και πιο ψηλά τον πήχη!».
Ο κ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα της οικονομικής συγκυρίας τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι παρά τις αντιξοότητες, η Εθνική Ασφαλιστική συνέχισε να μεγεθύνεται, διατηρώντας στο επίκεντρό της τον Άνθρωπο και προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και προϊόντα.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ πετυχημένη πορεία που έχει το πολυβραβευμένο πρόγραμμα υγείας Full Health αλλά και η μεγάλη απήχηση που είχε από τις πρώτες μέρες του λανσαρίσματός του το νέο προϊόν κατοικίας Full Home.  
Ο κ. Κωνσταντάς σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί η Εταιρεία σήμερα προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση ενός Στρατηγικού Μετασχηματισμού, σε πολλαπλούς άξονες, με γνώμονα την συνεχή προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους -ασφαλισμένους, συνεργάτες, στελεχιακό δυναμικό- και «στόχο να κρατά ψηλά τον Δείκτη Εμπιστοσύνης των Ασφαλισμένων μας, του δικτύου μας των στελεχών μας».
Αφού εστίασε στην έννοια της ανταπόδοσης προς την κοινωνία και του κομβικού ρόλου που διαδραματίζει το Εταιρικό Δίκτυο και το Προσωπικό της Εταιρείας στην ανάπτυξή της, ανέφερε ότι «και για το 2018 η Εταιρεία μας, για άλλη μια χρονιά, κατέγραψε κέρδη €63εκ εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ είναι λειτουργικά, ενώ η αύξηση παραγωγής που σημειώνεται σε όλους τους κλάδους το πρώτο πεντάμηνο του 2019 κυμαίνεται στο 12,4% ένα ιδιαίτερα ψηλό ποσοστό για την Εταιρεία μας αλλά και για όλη την αγορά!
Παράλληλα η αύξηση  στο κλάδο Ζωής και Υγείας έχει σημειώσει ρεκόρ ανάπτυξης  για όλη την αγορά και ανέρχεται σε 23%».
«Μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τον ρυθμό, τον ρυθμό της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην αγορά μας, στους ασφαλισμένους μας, στην κοινωνία.
Γιατί ο ρυθμός της Εθνικής Ασφαλιστικής είμαστε όλοι εμείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάς.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κωνσταντάς, έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια σημαντική συνεργάτη της Εθνικής Ασφαλιστικής, την Μαρία Ξουρή που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.
«Ήταν μια σπάνια γυναίκα και όσα χρόνια ήταν μαζί μας υπήρξε και από τους πιο πετυχημένους συνεργάτες», είπε εμφανώς συγκινημένος και απένειμε στη μνήμη της, από κοινού με τον πρόεδρο της Εταιρείας, Ειδικό Τιμητικό Βραβείο στους συνεργάτες του Γραφείου της.
Στη Βραδιά Βραβεύσεων 2019 της Εθνικής Ασφαλιστική, προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Μαρία Γαζούλη, καθηγήτρια  Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η κυρία Γαζούλη αναφέρθηκε στις συναρπαστικές εξελίξεις στον κλάδο της μοριακής βιολογίας, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδιαιτέρως στην ασφάλιση Υγείας.
«Η εξέλιξη και η προσαρμοστικότητα είναι θεμελιώδεις δυνάμεις σε κάθε σύστημα», είπε χαρακτηριστικά, «και κάνοντας μια αναλογία με τον επιχειρηματικό χώρο, θα μπορούσαμε να πούμε πως μια εταιρία είναι ένας ζωντανός οργανισμός.
Και η δική σας εταιρία φαίνεται πως είναι ένα μόριο με ένα πολύ ισχυρό DNΑ.
Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του DNA, οι αξίες σας, παραμένουν σταθερές πάνω από έναν αιώνα.
Αλλά η ανάπτυξη σας εξαρτάται σίγουρα από τη δυνατότητά σας να προσαρμόζεστε και να εξελίσσεστε σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που διαρκώς αλλάζει».
«Με τη δουλειά σας», πρόσθεσε, «δίνετε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ένα σύστημα περίθαλψης, που διαφορετικά θα ήταν απροσπέλαστο.
Με άλλα λόγια, εσείς  δημιουργείτε γέφυρες ανάμεσα στους ανθρώπους και το πιο πολύτιμο γι’ αυτούς αγαθό: την υγεία και την ασφάλειά τους.
Κι είναι κι αυτός ένας σημαντικός λόγος για να κρατάτε ψηλά το ρυθμό σας».
«Για τον κάθε άνθρωπο, ο ρυθμός μπορεί σημαίνει διαφορετικά πράγματα.
Για μένα, που διατηρώ την πίστη μου πως τα πράγματα τελικά θα πάνε προς το καλύτερο, εν τέλει, ρυθμός σημαίνει εξέλιξη.
Ας κρατήσουμε, λοιπόν, το ρυθμό μας για τα μεγάλα και τα σπουδαία, που μπορούμε να κατακτήσουμε», υπογράμμισε η κυρία Γαζούλη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης