Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλή η ψυχολογία, ποιες μετοχές ξεχώρισαν

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Καλή η ψυχολογία, ποιες μετοχές ξεχώρισαν
ΑΓΟΡΑ: Τα κατάφερε τελικά η αγορά με βοήθειες βέβαια από το εξωτερικό και κινήθηκε πάλι σε νέα υψηλά και 16 μηνών και κάτι. Ξεχώρισε η ΔΕΗ, η οποία παρά τις μεγάλες ζημιές κινήθηκε έντονα ανοδικά. Ποντάρουν… σε μαγικό ραβδάκι οι επενδυτές. Μακάρι να το έχει η νέα κυβέρνηση.

Ο τζίρος μέτριος, αλλά δικαιούται και λίγο να κάνει μία στάση. Ήταν μέτριος γιατί τράπεζες δεν είχαν σημαντικό ενδιαφέρον. Το γεγονός όμως πως μετά την ωραιοποίηση των αποτιμήσεων λόγω λήξης εξαμήνου, συνέχισαν σταθεροποιητικά και ελαφρώς ανοδικά είναι σημαντικό.

Στα μικρά υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον αν και κάποιες μετοχές που έκαναν ράλι, δεν έχουν κατά την ταπεινή μας άποψη τα θεμελιώδη να υποστηρίξουν μία τέτοια κίνηση. Αλλά είπαμε, η αγορά πάει με την ψυχολογία περισσότερο παρά με τα μεγέθη των εισηγμένων.

ΔΕΗ: Να έχεις αρνητικό EBITDA και να πηγαίνει η μετοχή στο +5,5%. Θα μου πείτε η πρώτη που βλέπεις είναι; Όχι, αλλά καλό είναι να βλέπουμε και λίγο τα μεγέθη και όχι μόνο το τι μπορεί να κάνει ο επόμενος πρωθυπουργός.

LAMDA: Συνεχίζει ακάθεκτη και έκλεισε στα 9,42 ευρώ με άνοδο 4,55% και υψηλό όγκο 182 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 751 εκατ. ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Επιτέλους κουνήθηκε λίγο και η συγκεκριμένη. Στο +2,56% και στα 17,60 ευρώ με όγκο 88 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Έκοψε μέρισμα που αντιστοιχούσε σε μερισματική απόδοση 5,4% και υποχώρησε μόλις 1,95%. Σα να έκλεισε με άνοδο και μάλιστα υψηλή δηλαδή η μετοχή.

ΤΕΝΕΡΓ: Υψηλός ο όγκος και εκεί στα 7 ευρώ και μέχρι και την τιμή κλεισίματος των 7,05 ευρώ έβγαιναν αρκετά κομμάτια.

LAVIPHARM: Στο +75% από την αρχή του έτους, στο +19,42% σήμερα και από νωρίς. Με ανεκτέλεστο 74 χιλ. τεμάχια το limit up και η αποτίμηση στα 12,5 εκατ. ευρώ. Αρνητικά κατά 19,5 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια του ομίλου και στα 61,3 εκατ. ευρώ οι συνολικές υποχρεώσεις. Έβγαλε βέβαια κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ στη χρήση 2018.

FORTHNET: Συνέχισε ανοδικά λόγω της ανακοίνωσης για είσοδο στην κινητή ενώ υπάρχουν και προσδοκίες για τη διαδικασία πώλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις τράπεζες. Στα 39 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

INTRALOT: Στο +10,09% και στα 0,48 ευρώ με όγκο 1 εκατ. τεμάχια και με μεγάλο αγοραστή στην τιμή κλεισίματος. Βλέπουμε μία σημαντική βελτίωση στα ομόλογα της εταιρείας και ίσως έχουμε κάποια θετική εξέλιξη από αυτό το μέτωπο.

Αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε μία αναχρηματοδότηση του ομολόγου που λήγει το 2021 που αν γίνει με καλούς ή έστω και με μέτριους όρους θα μπορούσε να βελτιώσει την πορεία του ομόλογου λήξης 2024.

AUDIO VISUAL: Έκανε κάποιες εξαγορές και ετοιμάζεται για νέα αύξηση κεφαλαίου με τον βασικό μέτοχο να έχει ήδη προκαταβάλει κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά. Στο +9,84% με όγκο 158 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 27,5 εκατ. ευρώ.

MIG: Στο +7,98% και στα 0,1380 ευρώ με όγκο 6,2 εκατ. τεμάχια και αποτίμηση 129 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Καλοδεχούμενη και η δική της αφύπνιση. Στο +7,62% και στα 11,30 ευρώ με όγκο 11 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 309 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε: Ίδια κεφάλαια 235 εκατ. ευρώ με συνολικές υποχρεώσεις 56,5 εκατ. ευρώ αλλά και ταμειακά διαθέσιμα 58,2 εκατ. ευρώ που δεν υπερκαλύπτουν μόνο τα δάνεια αλλά το σύνολο των υποχρεώσεων.

Αποθέματα 61,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 26,4 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μία εταιρεία κολοσσό με τεράστιες επενδύσεις που όμως δεν έχουν δώσει δανεισμό. Που βγάζει κέρδη και που πουλάει σε όλο τον κόσμο. Βέβαια, ελάχιστοι την παρακολουθούν γιατί δεν κάνει όγκο για τους αναλυτές. Και παρακολουθούν τύχες και υπερδανεισμένες.

MODA BAGNO: Με μικρό όγκο συναλλαγών έγραψε την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Στα 0,3760 ευρώ και στο +2,73% ήτοι αποτίμηση μόλις 7 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η καθαρή θέση είναι στα 18,1 εκατ. ευρώ.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Εκεί που έχει πάει η Αλουμύλ μάλλον η δική της αποτίμηση αποτελεί στρέβλωση.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Μ όγκο 53 χιλ. τεμάχια και τους εγχώριους θεσμικούς που είναι εδώ και καιρό στο μετοχολόγιο να προσπαθούν να αυξήσουν τη θέση τους αλλά τον βασικό μέτοχο να μη δίνει. Κάποιος όμως μεγάλος «θεσμικός» αποφάσισε να βοηθήσει λίγο την κατάσταση.

Για να δούμε αν θα βελτιωθεί η εμπορευσιμότητα. Η εισηγμένη αποτιμάται 13,5 εκατ. ευρώ και η διοίκηση είναι αισιόδοξη για την τρέχουσα χρήση. Με απώλειες το κλείσιμο και συγκεκριμένα στα 2,14 ευρώ και στο -2,73%. Τσάμπα η εισηγμένη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης