Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βραχύβιο το ράλι των διεθνών αγορών προειδοποιούν BofA και Morgan Stanley

Βραχύβιο το ράλι των διεθνών αγορών προειδοποιούν BofA και Morgan Stanley
Η «κατάπαυση πυρός» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν μπορεί να στηρίξει ένα ράλι στις αγορές σε μακροπρόθεσμο διάστημα
Για ένα ράλι στις διεθνείς αγορές, το οποίο πυροδότησε η «κατάπαυση πυρός» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, προειδοποιούν οι αναλυτές των Bank of America και Morgan Stanley.
Όπως αναφέρουν εντός του καλοκαιριού θα υπάρξει σημαντική διόρθωση και γι’ αυτό οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε διόρθωση 10% κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου και θεωρούμε ότι η συμφωνία του Σαββατοκύριακου (σ.σ.: Μεταξύ Trump και Xi) αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να «πουλήσει κάποιος στην είδηση» (sell the news)», εκτίμησε ο Mike Wilson, κορυφαίος αναλυτής της Morgan Stanley για την αμερικανική αγορά.
Ανάλογο σκεπτικισμό εξέφρασαν σε report τους και ομάδα στρατηγικών αναλυτών της Bank of America, τονίζοντας ότι «δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος παράγοντας αρκετά ισχυρός ώστε το ράλι να διατηρηθεί».
Μάλιστα ο ειδικός επί αμερικανικών μετοχών της BofA, Savita Subrahim υποστήριξε ότι εάν υπήρχε πραγματική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο S&P 500 θα είδε φθάσει στο επίπεδο των 3.100 μονάδων, κάτι που θεωρεί απίθανο, ενώ προσθέτει ότι η επιβολή πρόσθετων δασμών θα μπορούσε να οδηγήσει τον δείκτη σε πτώση άνω του 5%.
Τις παραπάνω απόψεις συμμερίζεται και ο Ben Jeffrey, στρατηγικός αναλυτής της ΒΜΟ, ο οποίος υποστηρίζει ότι «νομίζω ότι το τρέχον ράλι είναι ανάλογο με αυτό που είδαμε μετά τη Σύνοδο των G20 τον Δεκέμβριο 2018.
Αν και η «κατάπαυση πυρός» μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας σαφώς αποτελεί καλή είδηση δεν αλλάζει κάτι σε μακροχρόνιο ορίζοντα, καθώς δεν αφαιρεί τις οικονομικές συνέπειες που έχει η επιβολή δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές».
«Οι αγορές είναι πιθανό να θεωρήσουν τη σύνοδο κορυφής ως μέτρια θετική βραχυπρόθεσμα.
Ωστόσο, κοιτάζοντας πιο προσεκτικά, βλέπουμε πολλούς λόγους ανησυχίας », εκτιμούν οι αναλυτές της BofA, ενώ τους ανησυχεί και το γεγονός ότι η πολιτική της Fed ενδέχεται να αποτελέσει μία ακόμη αιτία ενίσχυσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης