Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Εικονική η συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας – Οι αγορές θα διορθώσουν

Phoenix Capital: Εικονική η συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας – Οι αγορές θα διορθώσουν
Ως εικονικό χαρακτηρίζει το τρέχον ράλι στη Wall Street η Phoenix Capital
Το ράλι των αγορών μετά τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας στο περιθώριο της Συνόδου των G20 δεν πρόκειται να διαρκέσει, όπως προειδοποιεί η Phoenix Capital σε report της.
Και βασική αιτία που δεν θα υπάρξει διάρκεια είναι το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν υπήρξε, όπως σημειώνει, καμία ουσιαστική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Τα βασικά θέματα της «κόντρας» μεταξύ των δύο χωρών (όπως για παράδειγμα η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα) δεν λύθηκαν.
Τα μόνα θέματα που συμφωνήθηκαν ήταν:
1. Η Κίνα θα αγοράσει περισσότερα αμερικανικά αγροτικά προϊόντα.
2. Ο Trump άφησε να εννοηθεί ότι θα επιτραπεί στις αμερικανικές εταιρείες να συνεχίσουν να πωλούν τεχνολογία στην κινεζική Huawei.
Όπως σημειώνει η Phoenix Capital το πρώτο ζήτημα είναι… άσχετο με τις αγορές και το δεύτερο αποτελεί μάλλον καταστροφή για τον ίδιο τον Trump.
Άλλωστε τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι άσκησαν ισχυρές πιέσεις στον Trump προκειμένου να μην υποχωρήσει σε αυτό το ζήτημα και ως εκ τούτου πολύ δύσκολα θα εκπληρώσει την υπόσχεση που έδωσε στον πρόεδρο της Κίνας.
Παρά, όμως, τα παραπάνω η Wall Street αντέδρασε σαν να υπάρχει μία τέλεια συμφωνία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η άνοδος οφείλεται στο ότι σήμερα είναι 1η Ιουλίου 2019, οπότε κάποια funds προχωρούν σε αγορές ή οφείλεται σε αιτίες που έχουν ισχυρές βάσεις.
Εάν προσέξει κάποιος τη μεγάλη εικόνα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απλά το ράλι αποτελεί ένα τελευταίο τεστ για τη 10χρονη άνοδο της αγοράς.
Και φυσικά αυτό που έρχεται μετά δεν είναι τίποτε άλλο από μία νέα κατάρρευση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης