Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (Βρετανός ΥΠΕΞ): Το Ιράν πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του

Hunt (Βρετανός ΥΠΕΞ): Το Ιράν πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις του
Έκκληση στο Ιράν να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Jeremy Hunt
Έκκληση στο Ιράν να τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του, απηύθυνε σήμερα (1/7/2019) ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Jeremy Hunt.
Ο Hunt εξέφρασε τη «βαθιά ανησυχία» του για την ανακοίνωση από το Ιράν ότι ξεπέρασε το όριο που είχε τεθεί με τη συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμά του σε ό,τι αφορά τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου.
«Προτρέπω το Ιράν να μην απομακρυνθεί περισσότερο (από τη συμφωνία) και να συμμορφωθεί και πάλι με τις υποχρεώσεις του», έγραψε στο Twitter ο Hunt.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει αποφασισμένο να φροντίσει ώστε η συμφωνία θα λειτουργεί και να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά εργαλεία για να κατευναστούν οι περιφερειακές εντάσεις» διαβεβαίωσε ο ίδιος.
Με τη συμφωνία JCPoA το Ιράν δεσμεύτηκε να μην επιδιώξει να αποκτήσει ατομική βόμβα και δέχτηκε να περιορίσει δραστικά το πυρηνικό πρόγραμμά του, με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων που έπνιγαν την οικονομία του.
Όμως η επαναφορά των κυρώσεων εκ μέρους των ΗΠΑ, μετά τη μονομερή αποχώρηση της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία αυτή, τον Μάιο του 2018, είχε ως αποτέλεσμα να απομονωθεί σχεδόν πλήρως το Ιράν από το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και να χάσει σχεδόν όλους τους πελάτες στους οποίους πωλούσε πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης