Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σπίρτζης: Εθνικό έργο και βήμα φιλίας η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου-Τσεσμέ

Σπίρτζης: Εθνικό έργο και βήμα φιλίας η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου-Τσεσμέ
Εγκαινιάστηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου-Τσεσμέ
Για «εθνικό έργο και βήμα φιλίας» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, εγκαινιάζοντας μαζί με τον Τούρκο πρέσβη Μπουράκ Εζιγκεργκίν την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λαυρίου με το Τσεσμέ της Τουρκίας.
Θα εκτελούνται τρία δρομολόγια την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και ώρα αναχώρησης από το Λαύριο στις 22.00.
«Πρέπει να προχωρούμε τη φιλία και τη συνεργασία των δύο λαών μας πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες και όχι με ενέργειες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό» τόνισε ο κ Σπίρτζης, μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τελωνείο του Λαυρίου παρουσία των Τούρκων ιδιοκτητών του πλοίου που θα εκτελεί τα δρομολόγια, των Ελλήνων αντιπροσώπων τους, της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, των λιμενικών και των τοπικών παραγόντων.
Ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι η σημερινή ημέρα είναι και σημαδιακή, γιατί στο λιμάνι του Λαυρίου έφτασαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας μετά τον ξεριζωμό ανάμεσα τους και οι παππούδες του.
Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Σπίρτζης, με μια σειρά έργων υποδομής, την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτυού και το Εμπορευματικό Κέντρο του Θριασίου, εξελίσσεται σε σημαντικό μεταφορικό και διαμετακομιστικό κόμβο στην περιοχή.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον προχωρημένο σχεδιασμό της επέκτασης της Αττικής Οδού και του σιδηροδρομικού δικτύου του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο, έργο το οποίο όπως είπε είναι πια ώριμο για την υλοποίηση του.
«Η γραμμή αυτή θα ενώνει λαούς και προϊόντα» τόνισε στην ομιλία του ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα.
Η Τουρκία, είπε, είναι η τρίτη χώρα για τις ελληνικές εξαγωγές, ενώ αναφερόμενος στο πλοίο της Εταιρείας Aegeanseaways, είπε ότι θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα και προϊόντα και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
Στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης αλλά και στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την επίτευξή της, αναφέρθηκαν από την πλευρά τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Δημήτρης Νικολάου και Μανώλης Μαραγκουδάκης, αντίστοιχα.
Την ευχή να μακροημερεύσει η γραμμή, εξέφρασε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ενώ ζήτησε από τον κ. Σπίρτζη να προχωρήσουν το ταχύτερο τα έργα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της πόλης με το δίκτυο του Προαστιακού.
Την εκπροσώπηση της εταιρείας Aegeanseaways στην Ελλάδα έχει αναλάβει η ΣΤΕΦΜΑΡ ΕΠΕ.
Σημειώνεται ότι, το πλοίο θα αναχωρεί στις 22:00 από το Τσεσμέ και θα φθάνει στο Λαύριο στις 6:00 την άλλη ημέρα και θα αναχωρεί στις 22:00 από το Λαύριο και θα φθάνει στο Τσεσμέ στις 6:00 την άλλη ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης