Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στις 3.200 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500 η JPMorgan, υπό προϋποθέσεις

Στις 3.200 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500 η JPMorgan, υπό προϋποθέσεις
Στις 3.200 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500 η JPMorgan
Ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 θα μπορούσε να εκτοξευθεί στις 3.200 μονάδες (άνοδος 8%+ σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα) ή και υψηλότερα υπό έναν συνδυασμό γεγονότων, εκτιμά ο Dubravko Lakos-Bujas, αναλυτής της J.P. Morgan.
Ειδικότερα, επικαλείται μία ενδεχόμενη συμφωνία σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις αλλά και την τήρηση της υπόσχεσης για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική από πλευράς κεντρικών τραπεζών.
«Διατηρούμε τη θετική στάση μας όσον αφορά τις μετοχές και διατηρούμε τον στόχο του S&P 500 στις 3.000 μονάδες, δεδομένου ότι οι εμπορικές εντάσεις δεν κλιμακώνονται.
Αν οι εμπορικές συνομιλίες καταρρεύσουν πλήρως και οι δασμοί της τρίτης φάσης υλοποιηθούν χωρίς καμία ένδειξη ανατροπής, ο S&P 500 θα μπορούσε να μειωθεί στις 2.500 μονάδες», σημειώνει ο αναλυτής.
Νωρίτερα, η Jing Ulrich της J.P. Morgan, με αφορμή το κλίμα ευφορίας επικράτησε στο επενδυτικό κοινό μετά την ανακωχή στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, ανέφερε ότι ο ενθουσιασμός των αγορών θα διαρκέσει λίγους μήνες.
«Επί του παρόντος πιστεύω ότι οι αγορές έχουν μια θετική και αισιόδοξη στάση τουλάχιστον μετά το Σαββατοκύριακο.
Και πιστεύω ότι αυτή η αισιοδοξία θα συνεχίσει για τους επόμενους μήνες» δήλωσε στο CNBC.
Η ίδια εξήγησε ότι οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου έχουν απομακρύνει μια αβεβαιότητα που αντιμετώπιζε η παγκόσμια οικονομία.
Αυτό θα επιτρέψει στους αναλυτές να εστιάσουν σε άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση των μετοχών, όπως τα εταιρικά κέρδη και οι μεταρρυθμίσεις της κινεζικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης