Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Χατζηθεοδοσίου (Mega Brokers): Η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός

tags :
Χατζηθεοδοσίου (Mega Brokers): Η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Mega Brokers στο BN
Η ιδιωτική ασφάλιση ως ισχυρός πυλώνας του χρηματοοικονομικού συστήματος και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά με το κράτος σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία, η Σύνταξη και η κάλυψη ζημιών από Φυσικές Καταστροφές, υποστηρίζει στο Bankingnews ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου Γενικός Διευθυντής της  MEGA BROKERS, σημειώνοντας οτι  η πολιτεία δεν θα μπορούσε από μόνη της να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου στην συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΝ θεωρεί οτι η ασφαλιστική συνείδηση ολοένα και μεγαλώνει στη χώρα μας. Δηλώνει ανοιχτός στις προκλήσεις των καιρών, και σε οποιοδήποτε deal θα μπορούσε να ενδυναμώσει την εταιρία, ενώ μιλά και για την αποκόμιση της εμπειρίας στο συνέδριο της MDRT στις ΗΠΑ, στο οποίο συμμετείχαν 15.000 στελέχη από τον παγκόσμιο ασφαλιστικό και χρηματοοικονομικό σύστημα.

- Πιστεύετε ότι η όποια αλλαγή στην πολιτική σκηνή θα επηρεάσει την ιδιωτική ασφάλιση; Και πως;

«Πιστεύω ότι άμεσα οι πολιτικοί θα ήταν σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας ισχυρός πυλώνας του χρηματοοικονομικού συστήματος και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά με το κράτος σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία, η Σύνταξη και η κάλυψη ζημιών από Φυσικές Καταστροφές.
Ούτως ή άλλως, η πολιτεία δεν θα μπορούσε από μόνη της να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός.
Συνεπώς η όποια αλλαγή επέλθει στην πολιτική σκηνή θα προσδοκούσα να επηρεάσει θετικά το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους ο κλάδος μας, όπως και στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου».

- Τελικά μήπως ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη του 3ου ασφαλιστικού πυλώνα; Είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες έτοιμες να τον υποδεχθούν;

«Φυσικά και έχει έρθει η στιγμή και οι ασφαλιστικές είναι έτοιμες να τον υποδεχθούν.
Τα προϊόντα των ασφαλιστικών εταιρειών εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής μας. 
Ωστόσο, η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών δεν έχει ευνοήσει την ανάπτυξη.
Η στροφή στα Ιδιωτικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα αποτελεί πραγματικότητα σε Ευρώπη και Αμερική και πιστεύω ότι στο πολύ άμεσο μέλλον θα είναι πραγματικότητα και για τη χώρα μας.
Η ασφαλιστική συνείδηση ολοένα και ενδυναμώνεται καθώς η κοινωνία ωριμάζει, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες, συνειδητοποιώντας την αδυναμία του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος να ανταποκριθεί, κατανοούν τα προνόμια της ιδιωτικής ασφάλισης και επιθυμούν να διασφαλίσουν το μέλλον τους».

- Επειδή βρισκόμαστε σε ένα «σταυροδρόμι» ανάπτυξης και όλες οι εταιρίες επιχειρούν είτε με νέα προγράμματα είτε με deal να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην Ελληνική αγορά, βρίσκεστε στο κατώφλι διαπραγματεύσεων για κάποια εξαγορά;

«Η MEGA BROKERS έχει πάντοτε κύριο μέλημά της να βρίσκεται δίπλα στους συνεργάτες και τους πελάτες της, να τους εξελίσσει, να διευρύνει και να διαμορφώνει με αρχές και συνέπεια ένα καλύτερο μέλλον με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών. Το ενδιαφέρον μας για εξέλιξη και ανάπτυξη είναι διαρκές.
Σε αυτό το πλαίσιο, πιστοί στις αξίες και το όραμά μας, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε οτιδήποτε θα μπορούσε να διευρύνει τους ορίζοντές μας και να δώσει νέα δυναμική στα πολύπλευρα σχέδιά μας».

- Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο συνέδριο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών απ’ όλη τη χώρα, ποια νέα δεδομένα δημιουργεί στο χώρο η συγκεκριμένη κίνηση;

«
Η συλλογικότητα, η ενιαία φωνή και η συσπείρωση του κλάδου είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της παρουσίας του στη χώρα.
Με τέτοιες κινήσεις ενισχύεται ο επαγγελματισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου μας.
Το μέλλον του χώρου βρίσκεται στη συλλογικότητα, στις ενιαίες θέσεις και στην ομαδικότητα.
Μόνο έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαμόρφωση της ασφαλιστικής συνείδησης των πολιτών και τελικά και την ανάπτυξη του επαγγέλματός μας».
 
- Πρόσφατα συμμετείχατε στο MDRT στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τι προσδοκά η Mega Brokers από τη συμμετοχή της σε έναν τέτοιο θεσμό;

«Το MDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι ασφαλιστικοί και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από όλο τον κόσμο. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ως εταιρεία αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με 3μελή αποστολή και αποκομίσαμε μια εξαιρετική εμπειρία.
Τα περίπου 15,000 μέλη που συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο, ανταλλάσσουν απόψεις, τεχνογνωσία και μεθοδολογίες που έχουν χρησιμοποιήσει στη δουλειά τους και έχουν δει ότι αποδίδουν. Σκοπός μας είναι να γίνουμε ενεργά μέλη του MDRT με όσο το δυνατόν περισσότερους διαμεσολαβητές από το δίκτυο μας»



Αριστερά  του κ. Τ. Χατζηθεοδοσίου είναι ο κος Ross Vanderwolf, πρόεδρος του MDRT. Αριστερά του κου Ross ο κος Gabriel de Obarrio, Αντιπρόεδρος της ASSA Panama.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης