Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα λόγω εμπορικών εντάσεων, στο 1%

Αυστραλία: Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα λόγω εμπορικών εντάσεων, στο 1%
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας προχώρησε στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέσα σε διάστημα ενός μήνα
Στη δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέσα διάστημα ενός μήνα προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας, μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής (2/7) συνεδρίασης, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιδράσεις των εμπορικών εντάσεων.
Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις, στο 1%, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό, μετά τη μείωση στην οποία είχε προχωρήσει στις 4 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην εμπορική διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, η οποία απειλεί να διαταράξει τόσο τις εξαγωγές όσο και τις επιχειρηματικές επενδύσεις παγκοσμίως.
«Η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις τεχνολογικές και τις εμπορικές διαμάχες επηρεάζει τις επενδύσεις και σημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι στραμμένοι προς τα κάτω», ανέφερε ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia, Philip Lowe, μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.
Παράλληλα, ο κ. Lowe διευρκρίνησε πως ενώ η οικονομία δεν έχει «πέσει σε μία τρύπα», ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να επιταχυθνεί ώστε να ενισχύσει την αγορά εργασίας και να δώσει ώθηση στην αύξηση των μισθών.
«Ο πληθωρισμός πρέπει να επανέλθει στο εύρος στόχου του 2% με 3%», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της RBA, με την τράπεζα να δηλώνει ότι το βασικό σενάριο είναι ο υποκείμενος πληθωρισμός να βρίσκεται το 2020 στο 2%.
«Υπήρξε μία μικρή αύξηση στην πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα της αγοράς εργασίας πρόσφατα, με το ποσοστό ανεργίας να έχει αυξηθεί ελαφρά», δήλωσε ο κ. Lowe, προσθέτοντας ότι «αυτά τα αποτελέσματα της αγοράς εργασίας δείχνουν ότι η οικονομία της Αυστραλίας μπορεί να υποστηρίξει χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας και υποπασχόλησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης