Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,02% και τις 21.734,84 μονάδες ο Nikkei

tags :
Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τα «βλέμματα» στο εμπόριο - Στο +0,02% και τις 21.734,84 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 3.043,94 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (2/7) οι αγορές της Ασίας, μετά το ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης, στον απόηχο της ανακωχής στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ και η Κίνα προκειμένου να συνεχίσουν τις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με οριακή άνοδο της τάξεως του +0,02% στις 21.734,84 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Fujitsu και Hitachi ενισχύθηκαν κατά +2,96% και +3,24% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα η μετοχή της Inpex υποχώρησε κατά -1,15%.
Ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα υποχώρησε κατά -0,36% στις 2.122,02 μονάδες, με τη μετοχή της Hyundai Motor να καταγράφει πτώση της τάξεως -2,84%, ενώ με απώλειες έκλεισε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο -0,28% και τις 10.865,12 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική ώθηση της τάξεως του +1,29% στις 28.912 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από τη χθεσινή (1/7) άνοδο, καθώς ο δείκτης ήταν κλειστός λόγω αργίας.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στις 3.043,94 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,16% στις 9.545,28 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε στο +0,08% και τις 6.653,20 μονάδες, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να μειώσει το επιτόκιο για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός μήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιδράσεις των εμπορικών εντάσεων.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσεις, στο 1%, γεγονός που αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό, μετά τη μείωση στην οποία είχε προχωρήσει στις 4 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Οι αξιωματούχοι της τράπεζας αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στην εμπορική διαμάχη ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ, η οποία απειλεί να διαταράξει τόσο τις εξαγωγές όσο και τις επιχειρηματικές επενδύσεις παγκοσμίως.
«Η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τις τεχνολογικές και τις εμπορικές διαμάχες επηρεάζει τις επενδύσεις και σημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι στραμμένοι προς τα κάτω», ανέφερε ο επικεφαλής της Reserve Bank of Australia, Philip Lowe, μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης.
Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι ο νέος γύρος συνομιλιών «έχει ήδη ξεκινήσει», προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί «θα πρέπει να είναι καλύτερη για εμάς απ΄ ότι για αυτούς».
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ενώ οι αναλυτές της Morgan Stanley δήλωσαν ότι το ράλι που προκάλεσε η ανακωχή θα μπορούσε να αποδειχθεί βραχύβιο εάν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
Άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (2/70 το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ να επεκτείνει τις περικοπές στην παραγωγή του για εννέα επιπλέον μήνες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτμεβρίου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +0,51% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,39 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,42% στα 59,34 δολ. ανά βαρέλι.
Η συμφωνία του ΟΠΕΚ αναμένεται να εκγριθεί αργότερα εντός της ημέρας και από τις χώρες εκτός Οργανισμού, όπως είναι η Ρωσία, οι οποίες συμμετείχαν στις περικοπές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
«Μετά από δυόμισι χρόνια περικοπών στην παραγωγή, οι επιδράσεις των περικοπών χάνουν τη δυναμική τους», σχολίασε ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Edward Moya.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης