Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στα ελληνικά ομόλογα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό άνοιγμα με το βλέμμα στα ελληνικά ομόλογα
ΑΓΟΡΑ: Λίγες συνεδριάσεις έμειναν πριν τις εκλογές και το καλό κλίμα στο εξωτερικό αλλά και τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα διαπραγμάτευσης του ελληνικού ομολόγου δεκαετούς διάρκειας δίνουν μία νότα αισιοδοξίας και διατηρούν την επενδυτική ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα.

Η δεκαετία κοντά στο 2,1% πηγαίνει εξαιρετικά. Οι τράπεζες βρίσκονται στο επίκεντρο και έχουν εντολές πώλησης με αποτέλεσμα να διολισθαίνουν λίγο χαμηλότερα. Πιέζεται η Εθνική και λιγότερο οι υπόλοιπες τράπεζες.

Η τάση που φαίνεται στο άνοιγμα είναι συσσώρευση με μέτριες συναλλαγές και πάνω από τις 870 μονάδες.

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Άλλη μία εισηγμένη όπου βγαίνει στο φως της δημοσιότητας κόντρα μεταξύ των μετοχών, μέσω εταιρείας που ελέγχει την εισηγμένη. Λήγει σήμερα η δημόσια πρόταση που είναι στα 0,34 ευρώ αλλά δεν υπάρχει εντολή αγοράς στο ταμπλό και ο πρώτος αγοραστής βγαίνει χαμηλότερα.

ΕΚΤΕΡ: Με σημαντική άνοδο ξεκίνησε τη συνεδρίαση και καλό όγκο 27 χιλ. τεμάχια. Η Κυβέρνηση του Κουβέιτ ανακάλυψε την αξία της εταιρείας. Οι μέτοχοι στο χρηματιστήριο δυσκολεύονται. Αποτίμηση 19 εκατ. ευρώ και επιλογή της στήλης από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

Αρχίζει να παίρνει τη θέση που της αξίζει. Στα 1,70 ευρώ και με σημαντικό asset την έκταση στην Πάρο. Αναμένουμε να δοθεί κάποια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής και τον τρόπο χρηματοδότησης.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Για να δούμε τι θα ειπωθεί στη γενική συνέλευση σήμερα. Θα έχουμε κάποια εξέλιξη ή οι φήμες που ακούμε πάλι δε θα επιβεβαιωθούν. Αποτίμηση 90 εκατ. ευρώ και δική μας εκτίμηση είναι ότι το Πόρτο Καρράς αξίζει πολλά παραπάνω.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Νέα άνοδος στο ξεκίνημα με όγκο 2 χιλ. τεμάιχα και αποτίμηση 320 εκατ. ευρώ. Εταιρειάρα πραγματικά αλλά υστερεί στο χρηματιστήριο.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ξανάπιασε τα 0,50 ευρώ η μετοχή. Σημαντική η άνοδος από τα ιστορικά χαμηλά των 0,30 ευρώ που έγραψε σχετικά πρόσφατα.

ΤΙΤΑΝ: Εξακολουθεί το προνόμιο να έχει καλύτερη τιμή από τον κοινό τίτλο. Η δημόσια προσφορά είναι σε εξέλιξη και με δεδομένα τα προηγούμενα αποτελέσματα, το προνόμιο έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει όλο στο εξωτερικό.

ΚΛΜ: Το ηλεκτρονικό κατάστημα ήταν κάτι που έλειπε. Τώρα μπαίνει στη σύγχρονη εποχή η εταιρεία και εκτίμησή μας είναι ότι θα βελτιωθούν οι πωλήσεις λόγω του site.

CENTRIC: Κάνουν ράλι άλλες κι άλλες και αυτή που έχει το σύνολο της αποτίμησης σχεδόν στο ταμείο της ή θα το έχει σε λίγους μήνες δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα 0,24 ευρώ. Και παίζουν άλλες με αρνητική καθαρή θέση. Ό,τι πείτε…

AUDIO VISUAL: Ετοιμάζεται νέα αύξηση κεφαλαίου… Η μετοχή στο +8,21% και στα 0,29 ευρώ με όγκο 5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 29,8 εκατ. ευρώ. Δεν τη θεωρούμε φθηνή αλλά ο βασικός μέτοχος βάζει συνέχεια λεφτά και τη στηρίζει.

MODA BAGNO: Νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή αν και οι αγοραστές βγαίνουν λίγο χαμηλότερα. Στο +6,38% και στα 0,40 ευρώ με όγκο 2 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 7,5 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερη από την καθαρή θέση

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης