Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πώς η νίκη Μητσοτάκη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν

Πώς η νίκη Μητσοτάκη μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες για τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν
Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει την υποψηφιότητα Timmermans, ωστόσο αυτό είναι πιθανό να αλλάξει αν στην επόμενη σύνοδο εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μια άκρως ενδιαφέρουσα παράμετρο με φόντο την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν και τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, αναδεικνύει το Politico.
Όπως σημειώνεται, εάν οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν καταλήξουν σήμερα σε συμφωνία και προγραμματίσουν μια νέα σύνοδο αργότερα τον Ιούλιο, οι ισοροοπίες είναι πιθανό να αλλάξουν.
Όχι μόνο γιατί θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων το Ευρωπαίκό Κοινοβούλιο αλλά γιατί οι εκλογές στην Ελλάδα αναμένεται να αναδείξουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκξη.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στηρίζει την υποψηφιότητα Timmermans, ωστόσο αυτό είναι πιθανό να αλλάξει αν στην επόμενη σύνοδο εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως σημειώνει το Politico, η Νέα Δημοκρατία είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Weber,
Πλέον αναμένεται να με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει σε πιθανή νέα σύνοδο κορυφής για τα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης