Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Το Ιράν πρέπει να περιορίσει άμεσα τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

Macron (πρόεδρος Γαλλίας): Το Ιράν πρέπει να περιορίσει άμεσα τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Τεχεράνη να απέχει από πρόσθετα μέτρα τα οποία θα θέσουν υπό αμφισβήτηση τις πυρηνικές της υποχρεώσεις
Έκκληση προς το Ιράν να περιορίσει «άμεσα» τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανία απηύθυνε σήμερα (2/7) ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος χθες είχε συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Doanld Trump για το σχετικό ζήτημα.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε ότι το Ιράν «πρέπει να περιορίσει άμεσα τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου και να απέχει από οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα που θα έθετα υπό αμφισβήτηση τις πυρηνικές του υποχρεώσεις».
«Θα λάβουμε μέτρα κατά τις επόμενες ημέρες ώστε να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και θα συνεχίσει να επωφελείται από τα οικονομικά πλεονεκτήματα της πυρηνικής συμφωνίας», πρόσθεσε ο κ. Macron, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Τεχεράνης ότι ξεπέρασε το όριο αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου που προβλέπει το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης.
Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Mohammed Javad Zarif τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν παραβίασε το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης ξεκινώντας τον εμπλουτισμό ουρανίου πάνω από το όριο που προβλέπει η συμφωνία.
Η πλευρά του Ιράν αναφέρει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης δεν κατάφεραν να παρακάμψουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία.
Μάλιστα, ο κ. Zarif αναφέρθηκε στην παράγραφο 36 της συμφωνίας και υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στη συμφωνία πρέπει να επιλύσουν οποιαδήποτε ζητήματα που δεν ικανοποιούν μία από τις χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης