Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond: Η Βρετανία θα χρειαζόταν να ξοδέψει όλο το δημοσιονομικό της περιθώριο σε ένα «no-deal Brexit»

Hammond: Η Βρετανία θα χρειαζόταν να ξοδέψει όλο το δημοσιονομικό της περιθώριο σε ένα «no-deal Brexit»
Η Βρετανία θα χρειαζόταν να ξοδέψει το σύνολο του δημοσιονομικού της περιθωρίου για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond
Η Βρετανία θα χρειαζόταν να ξοδέψει το σύνολο του υπάρχοντος δημοσιονομικού της περιθωρίου, ύψους 27 δισ. στερλινών, και ακόμη περισσότερα, για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο ενός Brexit χωρίς συμφωνία στη βρετανική οικονομία, δήλωσε σήμερα (2/7/2019) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond.
Τα σχόλια αυτά συνιστούν μια τελευταία προειδοποίηση εκ μέρους του Hammond προς τους δύο υποψηφίους για τον πρωθυπουργικό θώκο, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί υψηλότερες δαπάνες και φορολογικές περικοπές, ενώ έχουν επίσης δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να αποσύρουν τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μεταβατική συμφωνία.
Ο Hammond δήλωσε ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα προβεί σε ανασκόπηση των αναγκών των δημόσιων δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια ή εάν θα προβεί σε μια συντομότερη, ετήσια αναθεώρηση για να ανταποκριθεί στην αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης