Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 1,4% για τον χρυσό, εν μέσω της αβεβαιότητας για το εμπόριο - Στα 1.408 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Άνοδος 1,4% για τον χρυσό, εν μέσω της αβεβαιότητας για το εμπόριο - Στα 1.408 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 18,70 δολ. ή 1,4%, στα 1.408 δολ. ανά ουγγιά
Με ισχυρά κέρδη έκλεισε σήμερα (2/7/2019) ο χρυσός, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από τις προοπτικές μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, διαβεβαίωσε ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν ήδη ξαναρχίσει, ωστόσο υπογράμμισε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει με κάποιον τρόπο να κλίνει υπέρ των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο Peter Navarro, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το Εμπόριο, επεσήμανε ότι οι συνομιλίες των ΗΠΑ με την Κίνα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επιτευχθεί η σωστή συμφωνία.
Όπως τόνισε ο ίδιος, ΗΠΑ και Κίνα διεξάγουν ήδη τηλεφωνικές συνομιλίες.
Μετά τη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, το περασμένο Σάββατο, στο περιθώριο της Συνόδου των χωρών της G20 στην Ιαπωνία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους δασμούς αλλά θα αναβάλουν την επιβολή τυχόν νέων δασμών.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 18,70 δολ. ή 1,4%, στα 1.408 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η αποδυνάμωση του δολαρίου.
Ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,7 μονάδες, ενώ το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% στο 1,30 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
To «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται, εν τω μεταξύ, στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ, που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή (5/7).
Οι επενδυτές θα εξετάσουν προσεχτικά τα στοιχεία, προκειμένου να αξιολογήσουν τις πιθανότητες μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) τον Ιούλιο.
Πάντως, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Loretta Mester, ανέφερε σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκια μέχρις ότου να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εάν η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει σε μια πραγματική αποδυνάμωση.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης